Λειτουργικό κρίθηκε το ελληνικό σύστημα μέτρησης των ρύπων από τη βιομηχανία

By | 20/10/2008

Θετικά αξιολογουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ το ελληνικό σύστημα καταγραφής αερίων του θερμοκηπίου, το οποίο μέχρι πρόσφατα κρινόταν ανεπαρκές. Με βάση τη νέα έκθεση θα αποφασιστεί τον επόμενο μήνα αν η Ελλάδα πράγματι συμμορφώνεται με το πλαίσιο του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Η Ελλάδα είχε πάρει δύο φορές «κίτρινη κάρτα» από τον ΟΗΕ και παρέμενε μέχρι τώρα η μόνη από τις 141 χώρες του Πρωτοκόλλου που δεν είχε πείσει ότι διαθέτει αξιόπιστο σύστημα μέτρησης των ρύπων από τη βιομηχανία.

Η ομάδα ειδικών του ΟΗΕ «καταλήγει ότι το εθνικό σύστημα, στις θεσμικές, νομικές και διαδικαστικές ρυθμίσεις που εδραίωσε και τυποποίησε με υπουργική εγκύκλιο, είναι πλήρως λειτουργικό, και η Ελλάδα έχει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη τεχνική επάρκεια του προσωπικού εντός του εθνικού συστήματος, να σχεδιάζει, να προετοιμάζει και να διαχειρίζεται απογραφές, και να κατατίθενται εγκαίρως στη γραμματεία του ΟΗΕ» αναφέρει η νέα έκθεση.

Για την επίσημη λήξη του αποκλεισμού της Ελλάδας θα αποφασίσει τον επόμενο μήνα η Επιτροπή Συμμόρφωσης της Γραμματείας του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

[Πηγή]

Απάντηση