Κόστος θέρμανσης 2008-2009

By | 16/10/2008

Ακριβότερο κατά 10 λεπτά πληρώνει από χθες ο Ελληνας καταναλωτής το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με την τιμή των 58 λεπτών που κοστίζει στη Γερμανία.

Το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε χθες πρεμιέρα στην αγορά, με τις εταιρείες να το διαθέτουν προς 67,9 – 69,6 λεπτά το λίτρο, τα πρατήρια προς 68,5 – 72 λεπτά, ενώ η τιμή… σκαρφαλώνει στα 77 για ποσότητες κάτω από 1.000 λίτρα, καθώς και για τους καταναλωτές των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Παρότι η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει θεαματικά στη διεθνή αγορά στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 13 μηνών, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται στην Ελλάδα ακριβότερο 9%-14% σε σχέση με πέρυσι. 

Υποτονική πάντως ήταν χθες η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, ενώ η ίδια εικόνα αναμένεται να επικρατήσει και τις επόμενες μέρες. Πάντως, οι τιμές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι αυξημένες από 9% έως και 14%.

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να κινηθούν πτωτικά και τις επόμενες μέρες και ήδη η κρατική ΕΚΟ έκανε γνωστό ότι σήμερα πωλείται στα 679,84 ευρώ.

[Πηγή]

2 thoughts on “Κόστος θέρμανσης 2008-2009

 1. νικος μανιος

  γιατί δεν έχετε ένα σημείο ενημέρωσης για την εκάστωτε τιμή του πετρελαιου κατα προσέγκιση πάντα. θα ήταν πολυ χρησιμο για τους χρήστες και κατα επέκταση και για το site

  Reply
 2. HaVai

  Το σχόλιο σου θα ληφθεί υπόψη… αν και δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς με το “κατά προσέγγιση”

  Το ακόλουθο άρθρο θα σε βοηθήσει στη ενημέρωση σου για την εύρεση του φθηνότερου πετρελαίου θέρμανσης
  https://www.diaxeiristis.com/?p=521

  Reply

Απάντηση