Αττικό πράσινο

By | 14/10/2008

Η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς δημιούργησε μια ιστοσελίδα που αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου στην περιοχή του λεκανοπεδίου και η οποία ονομάζεται “Αττικό Πράσινο“. Η ιστοσελίδα αυτή σε πρώτη φάση έχει καταγράψει τους χώρους της Αττικής που μπορεί κανείς να επισκεφτεί προκειμένου να κάνει τον περίπατο του, να αθληθεί, να δει τον πολιτισμό ή απλά να διασκεδάσει.

Εκτός από τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε χώρο η καταγραφή αυτή περιλαμβάνει και φωτογραφίες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πάρκων υπερτοπικής σημασίας (Πεδίον του Άρεως, Εθνικός Κήπος, Αττικό Άλσος κ.α.) υπάρχει η δυνατότητα εικονικής περιήγησης. Επίσης, εκτός από την καταγραφή των ήδη υπαρχόντων χώρων πρασίνου έχει ως σκοπό και την καταγραφή νέων χώρων, οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν πάρκα ή γενικότερα πυρήνες αστικού πρασίνου. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει χώρους οι οποίοι είναι υπό διεκδίκηση από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ή από κινήσεις πολιτών. Το κράτος όμως δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν αποδίδει.

Η ιστοσελίδα αυτή περιέχει και φόρουμ το οποίο έχει φτιαχτεί για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να δώσει πληροφορίες και να σχολιάσει διάφορους χώρους πρασίνου που μπορεί ακόμα και να διεκδικούνται. Η συμμετοχή του κόσμου και η άποψή του για τους συγκεκριμένους χώρους βοηθά την ιστοσελίδα να είναι ενημερωμένη για όλα τα ζητήματα που σας απασχολούν. Και όπως λένε οι δημιουργοί της ιστοσελίδας: “Στόχος είναι ο διαρκής εμπλουτισμός της ιστοσελίδας με πληροφορίες αλλά κυρίως με το διάλογο μεταξύ πολιτών και υπεύθυνων φορέων για το αστικό πράσινο που έχουμε ανάγκη. Η συμμετοχή σας δεν είναι μόνο επιθυμητή. Είναι αναγκαία.”

[Πηγή]

2 thoughts on “Αττικό πράσινο

  1. Pingback: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ » Blog Archive » οικοΤόπος: ένας χάρτης με περιβαλλοντικά προβλήματα στην Ελλάδα

  2. Pingback: Σύνδρομο Παθογόνου Κτιρίου (Sick Building Syndrome, SBS) | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Απάντηση