Πρώτη Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση στην Πλατεία Κοτζιά

By | 03/10/2008
Photobucket

Στα “Πράσινα Σπίτια” είναι αφιερωμένη η πρώτη Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση που συνδιοργανώνουν στην Πλατεία Κοτζιά από τις 3 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου ο Δήμος Αθηναίων και ο Αγροτικός Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής.

Στην πρώτη Φθινοπωρινή Έκθεση της Αθήνας, δημότες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ελληνικά φυτά σε προσιτές τιμές και να ενημερωθούν τόσο από τους Έλληνες παραγωγούς όσο και από γεωπόνους του Δήμου Αθηναίων για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν τη φύτευση και τη συντήρηση των φυτών.

Παράλληλα, θα μπορούν να αντλήσουν ιδέες από την “πράσινη γωνιά” της Πλατείας Κοτζιά για να δημιουργήσουν οι ίδιοι στις ταράτσες, τα μπαλκόνια και τους ακάλυπτους χώρους τις απαραίτητες νησίδες πρασίνου, που θα προσδώσουν νέα αισθητική εικόνα στην πόλη της Αθήνας.

Στα σχέδια του Δήμου Αθηναίων να καθιερωθεί ως θεσμός η Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση, αλλά και στις δράσεις για την οικολογική ευαισθητοποίηση και παρότρυνση των δημοτών για περαιτέρω ενίσχυση του πρασίνου στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και έγκρισης του Προϋπολογισμού του 2009 από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Νοέμβριο ή αρχές Δεκεμβρίου θα συζητηθεί αν μπορούν να δωθούν ορισμένα οικονομικά κίνητρα στους Αθηναίους πολίτεες που θα θελήσουν να φυτέψουν τους ακάλυπτους χώρους, και να απαλλαχθούν έτσι από ένα μέρος των βαρών τους προς το Δήμο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

“Η στρατηγική αναφορικά με την ανάπτυξη του πρασίνου, βασίζεται στην αξιοποίηση των κτιριακών χώρων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τη συνολική έκταση των κτιρίων της πόλης, τα 5.272.000 τ.μ. είναι ακάλυπτοι χώροι, ενώ οι ταράτσες καλύπτουν περίπου 9.500.000 τ.μ. Εάν μπορούσαμε να φυτέψουμε το σύνολο των χώρων αυτών, τότε θα αποκτούσαμε έκταση πρασίνου που θα ισοδυναμούσε με 35 φορές τον Εθνικό Κήπο.

Ας μην υποτιμούμε ωστόσο και τα μπαλκόνια. Εάν για παράδειγμα, στα μισά μπαλκόνια της Αθήνας τοποθετούσαμε πέντε φυτά, η πόλη θα αποκτούσε μονομιάς 1.000.000 φυτά.”

[Πηγή]

Απάντηση