Διαδικασία σύνδεσης με το φυσικό αέριο

By | 28/09/2008
Photobucket

Είτε πρόκειται για θέρμανση, όπου το φυσικό αέριο προσφέρει 20% οικονομία σε διμηνιαία βάση, είτε για μαγειρική χρήση, όπου το κέρδος φτάνει το 60% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα, είτε, τέλος, για τη χρήση ζεστού νερού ακριβώς τη στιγμή που το θέλουμε, με οικονομία έως 60% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο έχει κυρίαρχη θέση σε κάθε σπίτι.

Προκειμένου, λοιπόν, να φτάσετε στο σημείο να… καλομάθετε από το φυσικό αέριο, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, δηλαδή την απλή και γρήγορη διαδικασία σύνδεσης με το φυσικό αέριο.

Αρχικά πρέπει να ενημερωθείτε αν το δίκτυο φυσικού αερίου περνάει από τη διεύθυνση για την οποία ενδιαφέρεστε, καλώντας στο 1133 (24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο) ή αν συνδεθείτε στη διαδικτυακή σελίδα www.aerioattikis.gr. Αν όντως υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου, ο διαχειριστής πολυκατοικίας, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ή οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο άτομο συμπληρώνει και υπογράφει το έντυπο της αίτησης και το καταθέτει μαζί με τα δικαιολογητικά είτε στο κεντρικό κατάστημα της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. (Πειραιώς 112) είτε στα γραφεία εξουσιοδοτημένων συνεργατών της εταιρείας, δηλαδή την ΕΚΟ Φυσικό Αέριο ή την Εταιρεία Αερίου Προαστίων Α.Ε. (πληροφορίες για ακριβείς διευθύνσεις στο 113).

Αφού καταθέσετε το έντυπο, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. θα σας πληροφορήσει εντός 21 ημερών από τη λήψη της αίτησης για την αποδοχή της ή μη. Η αίτηση τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή που ο πελάτης καταβάλλει τα τέλη σύνδεσης και την εγγύηση και υπογράψει τη σχετική σύμβαση. Στη συνέχεια η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. ξεκινάει τη διαδικασία για την τοποθέτηση της παροχής και του μετρητή φυσικού αερίου.

Αφού ολοκληρωθεί το στάδιο της αίτησης παροχής φυσικού αερίου, μπορείτε να ζητήσετε προσφορά για την εσωτερική εγκατάσταση και τις συσκευές φυσικού αερίου, οπότε αδειοδοτημένοι τεχνικοί των συνεργατών της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. ή της αγοράς θα μελετήσουν το χώρο σας και θα προτείνουν μία ολοκληρωμένη λύση, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Στην περίπτωση που επιθυμείτε τη λήψη δανείου για το κόστος επένδυσης που απαιτείται για τη χρήση φυσικού αερίου επικοινωνήστε με το 1133 για περαιτέρω πληροφορίες, συμβαλλόμενες τράπεζες και επόμενα βήματα. Τελευταίο στάδιο πριν αρχίσετε να απολαμβάνετε τα πλούσια οφέλη του φυσικού αερίου για οικιακή χρήση είναι η υλοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης και η τοποθέτηση των απαραίτητων συσκευών. Φυσικά, η χρήση φυσικού αερίου ξεκινά μόνο μετά τον τελικό έλεγχο της εγκατάστασης από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε.

[Πηγή]

Απάντηση