Τι είναι το RSS

By | 24/09/2008

Η τεχνολογία RSS (Really Simple Syndication) αποτελεί έναν απλό τρόπο για την αποστολή πληροφοριών από μια ιστοσελίδα, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία συχνών επισκέψεων και αναζήτησης των πληροφοριών αυτών από το site. Είναι μια έξυπνη τεχνολογία η οποία σου επιτρέπει να γίνεσαι “συνδρομητής” σε ένα site (όπως ήσουν κάποτε συνδρομητής σε μια εφημερίδα). Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να επισκέπτεσαι όλα τα sites που σε ενδιαφέρουν για να δεις αν υπάρχουν νέες καταχωρήσεις. Κάθε νέα καταχώρηση εμφανίζεται σε εσένα, όταν είναι διαθέσιμη.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα blogs, όπου έτυχε θερμής υποδοχής, ως ένας τρόπος για τους χρήστες να παρακολουθούν τις εξελίξεις στα blogs της προτίμησής τους, χωρίς να χρειάζεται να ερευνούν για ανανεώσεις. Σύντομα όμως επεκτάθηκε και πέραν των blogs, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων από τους μεγαλύτερους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης στον κόσμο.

Αν καταλαβαίνεις την Αγγλική γλώσσα μπορείς να παρακολουθήσεις το ακολουθο βίντεο που εξηγεί απλά το RSS.

Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες για την ανάκτηση και διαχείριση των RSS είναι προσβάσιμες μέσω του Διαδικτύου και προσφέρονται χωρίς κανένα κόστος. Αν χρησιμοποιείς κάποια από αυτές τις υπηρεσίες δεν έχεις παρά να κάνεις «κλικ» στα παρακάτω εικονίδια, ώστε να ξεκινήσεις να παρακολουθείς το RSS του diaxeiristis.com. Στην περίπτωση που δεν έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κάποιες από αυτές, ακολουθώντας το σύνδεσμο θα σου ζητηθεί να εγγραφείς εισάγοντας απλά την προσωπική σου διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Όλες οι παρακάτω υπηρεσίες προσφέρονται, φυσικά, δωρεάν. Προτεινόμενος online RSS Reader είναι ο GReader.

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator Online

Add to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to Pageflakes

Πλέον τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης (browsers) στον Διαδίκτυο, όπως ο Internet Explorer 7.0 ή νεότερη έκδοση, Mozilla Firefox, Opera Browser, Safari, έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης και διαχείρισης των RSS. Αν πιστεύεις ότι ο browser σου δεν καλύπτει τις απαιτήσεις σου μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα, τα οποία διατίθενται ελεύθερα:

– FeedReader για Windows: www.feedreader.com
– SharpReader για Windows: www.sharpreader.net

3 thoughts on “Τι είναι το RSS

  1. Pingback: PC WORLD: Ναι, είναι αυτό που φαντάζεστε | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  2. Pingback: PC WORLD: Ναι, είναι αυτό που φαντάζεστε | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  3. Pingback: Ο «Διαχειριστής Πολυκατοικίας» σε προσκαλεί στη μεγάλη του παρέα! | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Απάντηση