Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ από την 1η Οκτωβρίου

By | 24/09/2008
Photobucket

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ περιμένουν τους καταναλωτές από την 1η Οκτωβρίου. Τα τιμολόγια του νερού αναμένεται να αυξηθούν κατά 3% και τα τέλη αποχέτευσης κατά 7%, προκειμένου να καλυφθεί μέρος του κόστους της λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας («Ψυτταλόσημο»).

Το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ έχει υποβάλει τη σχετική εισήγηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας και Οικονομικών, οι οποίοι αναμένεται να την υπογράψουν εντός των ημερών.

Ήδη στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ το τέλος αποχέτευσης φθάνει το 65% επί της τιμής του καταναλισκόμενου νερού.

Η τελευταία αύξηση στην τιμή του νερού έγινε την 1.2.2007. Οι νέες αυξήσεις συνδέονται άμεσα με το ακριβό νερό με το οποίο υδροδοτείται τους τελευταίους μήνες η πρωτεύουσα, καθώς γίνονται αντλήσεις από τη λίμνη Υλίκη που φθάνουν στις 300.000 κυβικά μέτρα την ημέρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τους τελευταίους μήνες τα αποθέματα νερού της ΕΥΔΑΠ βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και η Αττική αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της λειψυδρίας. Παράλληλα, οι απώλειες από την κακή συντήρηση του δικτύου της εταιρείας αγγίζουν το 20% του ατιμολόγητου νερού.

[Πηγή]

3 thoughts on “Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ από την 1η Οκτωβρίου

 1. Pingback: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ » Blog Archive » Εξοικονομήστε νερό

 2. Pingback: Περί τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης… | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 3. Σωκράτης

  Προφανώς δεν τα ξέρετε καλά ως πρός το τέλος αποχέτευσης στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ. Δεν «φθάνει το 65% επί της τιμής του καταναλισκόμενου νερού» αλλά το 75% + ΦΠΑ 23%,
  βέβαια όσον αφορά την Αθήνα.

  ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ
  ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

  Reply

Απάντηση