Φθινοπωρινή απολύμανση πολυκατοικίας

By | 18/09/2008

Photobucket

Για την ριζική καταπολέμηση των ανεπιθύμητων οργανισμών, όπως έντομα και τρωκτικά τα οποία αποτελούν φορείς μολύνσεων και ασθενειών θα πρέπει να διενεργούνται αποτελεσματικές απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσα, κλιμακοστάσιο, φρεάτιο ασανσέρ, λεβητοστάσιο, κοινόχρηστη αποθήκη, είσοδος, φρεάτια) ιδιαίτερα τις περιόδους αναπαραγωγής τους, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

Επιλέξτε συνεργείο με άδεια καταπολέμησης εντόμων & τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η οποία έχει θεσπιστεί με την με αριθ. 152347/3807/11.5.81 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 309/Β/29.5.81) και παρέχεται στις παρακάτω ειδικότητες:
Οι υπεύθυνοι επιστήμονες θα πρέπει να κατέχουν πτυχίο: Γεωπόνου ή Χημικού ή Χημικού Μηχανικού ή Κτηνιάτρου ή Ιατρού ή Φαρμακοποιού Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή πτυχίο του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής ή του Τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας των Α.Τ.Ε.Ι. ή του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των Α.Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα αντίστοιχων ειδικοτήτων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας, καθώς και ακίνδυνα και άοσμα για μικρά παιδιά και κατοικίδια. Στο τέλος της Απεντόμωσης – Μυοκτονίας το συνεργείο υποχρεούται να σας παραδώσει σφραγισμένο πιστοποιητικό βάση γνωστής Υγειονομικής διάταξης.

Προγραμματίστε λοιπόν τη φθινοπωρινή απολύμανση της πολυκατοικίας σας άμεσα για να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες!

7 thoughts on “Φθινοπωρινή απολύμανση πολυκατοικίας

 1. vera

  Ευτυχώς που μου το θυμίσατε!

  Reply
 2. geo14568

  η απολυμανση γινεται κανονικα. τι γινεται με τα περιστερια? εχουν φτιαξει φωλιες στο φωταγωγο.εχω σοβαρο προβλημα{κουτσουλιες,θορυβο}. τι να κανω?

  Reply
 3. ΜΙΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  πως μπορώ να έχω την υγειονονική διάταξη για την απολύμανση. οχι μόνο τον αριθμό αλλά το κείμενο

  ευχαριστώ

  Reply
  1. HaVai

   @ΜΙΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: Αναφέρεσαι στην υγειονομική διάταξη Α1β/11261/14-12-81;

   Reply
 4. elen

  Είμαι ένοικος πολυκατοικίας(σημ. 16 διαμ/των) στην οποία ένας ένοικος του 8ου και ένας γείτονας ταίζουν με σύστημα αδέσποτα και περιστέρια με αποτέλεσμα το κτίσμα στο οποίο μένουμε να μυρίζει άσχημα,να μην μπορούμε να βαδίσουμε στην πυλωτή, αλλά και κατά τη γνώμη των περισσοτέρων να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας.Παρακαλώ πείτε μου πως μπορω να κινηθώ νόμιμα έτσι ώστε απαλλαγούμε απο τα αδεσποτα και όσα ….έπονται αυτων.Σημειωτέον εγώ μένω πάνω από την πυλωτή και υποφέρω περισσότερο από όλους διότι όχι μόνο μυρίζει αλλά δέχομαι και τις διάφορες τροφές που πετούν από τον 8ο.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Θα περιμένω κατευθύνσεις.

  Reply
 5. ΓΕΩΡΓΙΑ

  Είμαι κάτοικος πολυκατοικίας(σημ.7 διαμ/των) στην οποία η (ιδιοκτήτρια) οικογενειακός του 3ου ορόφου ταίζουν
  με σύστημα γάτες 20-30 περίπου σε αριθμό και 2 σκυλιά μόνιμα’εδω και 10-15 έτη με αποτέλεσμα το κτίσμα στο οποίο μένουμε να μυρίζει άσχημα,να μην μπορούμε να βαδίσουμε στην πυλωτή, αλλά και κατά τη γνώμη των περισσοτέρων να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας,εγω εδώ και 2 ετη μετά από πολλά χρόνια προβλημάτων με την υγεια μου
  όσο και τα ζώα ,που κατοικούν στην πυλωτή, αρώστησα από κάποιο μικρόβιο της ομάδας gram-
  δεν βρέθηκε ποιο ειναι, με αποτέλεσμα να είμαι μονίμος με φαρμακευτική αγωγή Παρακαλώ πείτε μου πως μπορω να κινηθώ νόμιμα έτσι ώστε απαλλαγούμε απο τα αδεσποτα και όσα ….έπονται αυτων.Σημειωτέον εγώ μένω πάνω από την πυλωτή και υποφέρω περισσότερο από όλους διότι όχι μόνο μυρίζει αλλά δέχομαι και τις διάφορες τροφές που πετούν από τον 3ο.Απειρες φορές απευθυνθήκαμε στο Υγειονομικό σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της οικοδομής αλλά λόγω ότι μόνον συστάσεις έδωσαν,η κυρία έχει αποθρασυνθεί .
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Θα περιμένω κατευθύνσεις.

  Reply

Απάντηση