Επιβαρυντικά φορολογικά μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

By | 16/09/2008

Photobucket

Επιβαρυντικά μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Βέβαια, και στο νομοσχέδιο που συζητείται τις μέρες αυτές στη Βουλή υπάρχουν αρνητικά μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως γι’ αυτούς που έχουν εισοδήματα από ακίνητα. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω φορολογούμενοι λόγω της κατάργησης του αφορολογήτου ορίου (ίσχυε μέχρι σήμερα αφορολόγητο όριο 10.500 ευρώ) θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένους φόρους στο Δημόσιο για τα ενοίκια που εισπράττουν. Πλέον στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για τους εισοδηματίες (καθώς και άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων) θεσπίζεται συντελεστής 10% για εισοδήματα μέχρι 10.500 ευρώ.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης από το νέο έτος θα τεθούν σε ισχύ τα τεκμήρια διαβίωσης. Ο υπουργός είπε ότι θα δημιουργηθεί ένας κατάλογος δαπανών, μέσω του οποίου θα τεκμαίρεται το επίπεδο διαβίωσης των φορολογούμενων και με βάση αυτό θα προκύπτει και το φορολογητέο εισόδημα.

Από το 2009 θα θεωρείται τεκμήριο διαβίωσης η εξοχική κατοικία μικρότερη των 150 τ.μ., ενώ θα τροποποιηθούν και οι διατάξεις (προς το δυσμενέστερο για τους φορολογούμενους) για τους έχοντες πισίνες ανοιχτές ή κλειστές – εσωτερικές.

[Πηγή]

One thought on “Επιβαρυντικά φορολογικά μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

  1. Pingback: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ » Blog Archive » Αγοράστε εξοχικό σπίτι με 1 ευρώ

Απάντηση