Αναγόμωση Πυροσβεστήρων

Οι κανονισμοί πυρασφάλειας που εφαρμόζονται έχουν σκοπό να διαφυλάξουν την ανθρώπινη ζωή.
Απάντηση
HaVai
Administrator
Δημοσιεύσεις: 879
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 16, 2005 3:22 am
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αναγόμωση Πυροσβεστήρων

Δημοσίευση από HaVai »

Οι πυροσβεστήρες περιέχουν ειδική σκόνη με πυροσβεστικές ιδιότητες και ως προωθητικό αέριο της σκόνης άζωτο.Oι πυροσβεστήρες πρέπει να αναγομώνονται γιατι με την πάροδο του χρόνου, την ακινησία και την υγρασία, το περιεχόμενο πετρώνει με αποτέλεσμα να αχρηστεύεται ο πυροσβεστήρας. Επίσης και το άζωτο με τον καιρό διαφεύγει λόγω της χαλάρωσης της βαλβίδας και ο πυροσβεστήρας μένει χωρίς προωθητική δύναμη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος HaVai την Κυρ Οκτ 22, 2006 7:01 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
γιωργος
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Τρί Ιαν 10, 2006 11:14 am
Τοποθεσία: αθηνα. ν. φιλαδελφεια
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από γιωργος »

Ενημερωτικό έντυπο
Η νομοθεσία για τους πυροσβεστήρες άλλαξε, βάση της νέας ΚΥΑ 618/43/05, και με σκεπτικό του νομοθέτη την ασφάλεια του πολίτη-χρήστη, στο έξεις όλοι οι πυροσβεστήρες πρέπει να καλύπτουν κάποιους κανονισμούς ασφαλείας.
Οι βασικότεροι είναι…
Ο πυροσβεστήρας πρέπει να έχει ταυτότητα.. δηλαδή.
1)Να φέρει επάνω του ανάγλυφα το όνομα του κατασκευαστή, και όχι σε αυτοκόλλητο.
2)Να έχει αριθμό σειράς η παρτίδας ανάγλυφο. Το οποίο δίνει την δυνατότητα ο κάθε πελάτης να έχει τον δικό του πυροσβεστήρα γνωρίζοντας τα νούμερα αυτά, και να μην του δώσουν άλλον πυροσβεστήρα που πιθανών να είναι σε αθλία κατάσταση η παλαιός.
3)Να έχει ανάγλυφα την πίεση δοκιμής του πυροσβεστήρα.
4)να έχει ανάγλυφα το CE.
5)να έχει ανάγλυφα το έτος κατασκευής του.
Πχ. Πυροσβεστήρας φορητός σκόνης που είναι πάνω από 10 χρονών απαιτείται υδραυλική δοκιμή. Δηλαδή να δοκιμαστή αν αντέχει στην πίεση που θα του βάλουμε και δεν θα σκάσει στα χέρια μας, τραυματίζοντας ακόμα και θανάσιμα τον τεχνίτη που θα τον αναγομώσει, η ακόμα και τον πολίτη-χρήστη που θα τον πάρει σπίτι του, και θα τον έχει προς χρήση.
Αυτό λοιπών σημαίνει ότι οι πυροσβεστήρες πρέπει να δίνονται για αναγόμωση σε αναγνωρισμένες εταιρίες που έχουν πιστοποιημένα αρμόδια άτομα από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης. Αν δοθούν σε επιχείρηση που δεν έχει πιστοποιητικά και συμβεί κάτι έχει ο πολίτης- χρήστης ευθύνη και θα υποστεί και αυτός μαζί με την αναρμόδια επιχείρηση της κυρώσεις που προβλέπετε από την νομοθεσία. Από της αρχές του 2006 η πυροσβεστική υπηρεσία δεν θα δέχεται δηλώσεις αναγομώσεων από μη αναγνωρισμένες εταιρίες βάση του καταλόγου που θα τους έχει δοθεί από την ΕΒΕΤΑΜ. Θα προβαίνει μάλιστα σε ανάκληση αδειών των επιχειρήσεων που δεν θα έχουν δηλώσεις από αναγνωρισμένες εταιρίες αναγομώσεων

Άβαταρ μέλους
γιωργος
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Τρί Ιαν 10, 2006 11:14 am
Τοποθεσία: αθηνα. ν. φιλαδελφεια
Επικοινωνία:

Απαιτείται η ετήσια αναγόμωση των πυροσβεστήρων;

Δημοσίευση από γιωργος »

υπ οψιν σας οτι οι πυροσβεστηρες δεν θελουν καθε χρονο αναγομωση . αλλα καθε χρονο θελουν συντηριση και αναγωμοση αναλογα με την σκονη και την ποιοτητα που σας εχει βαλει μεσα ο συντηριτης. και αυτο γιατι μια καλη σκονη ειναι πολυ λεπτη στους κοκους της εκτως των αλλων και οταν καθετε στον πυροσβεστηρα για ενα χρονο παυει να ειναι ευκολη στην εκτοξευση της απο το προοθητικο αεριο. πρεπει λοιπων καθε χρονο ο συντηριτης να ανοιγη τον πυροσβεστηρα και να ελεγχει το κελιφος και το κληστρο αν ειναι σε καλη κατασταση και να αντικαταστη οτι ειναι σε κατασταση εξω απο τα επιτρεπτα ορια. επισης η σκονη πρεπει να βγενη και να ελενχετε απο το μηχανιμα αν εχει σβολιαση η εχει παθει καποια αλλη ζημια. στην σηνεχεια να ξανατοποθετητε η ιδια. αυτο ειναι η συντηριση. οταν η σκονη ειναι εκτως προδιαγραφων κατασκευαστη ειτε λογο ηλικιαςπχ 2-3-4 χρωνια ζωης που δηνη ο κατασκευαστης της σκονης τοτε ο πυροσβεστηρας αναγομωνετε με νεα σκονη. ενας σωστος σηντηριτης λογο του οτι δεν ξερει το τι σκονη εχει μεσα ο πυροσβεστηρας που του φερνουν στο εργαστηριο του για πρωτη φωρα πρεπει να κανει αναγομωση πετωντας την σκονη που εχει ο πυροσβεστηρας. στην σηνεχεις την επομενη χρονια εφωσον ξερει οτι ο πυροσβεστηρας αναγομωθηκε απο αυτον θα πρεπει να κανει συντηριση στον πυροσβεστηρα αλαζοντας πιθανα εξαρτηματα οπως μανομετρο, λαστιχο κληστρου κλπ οτι απετηθη απο τον πυροσβεστηρα λογο φθορας, αυτο μπορει να γηνετε για 2-3-4 χρωνια αναλογα με την ποιοτητα της σκονης.

Άβαταρ μέλους
γιωργος
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Τρί Ιαν 10, 2006 11:14 am
Τοποθεσία: αθηνα. ν. φιλαδελφεια
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από γιωργος »

Τι σημαίνει αναγνωρισμένη εταιρία και τι σημαίνει αρμοδίο άτομο

Το κράτος δεν είναι δυνατόν να είναι παντού για να ελέγχει την ποιότητα των πυροσβεστήρων αλλά και την ποιότητα των εργασιών που γίνονται κατά την αναγόμωση η την συντήρηση.
Αποφάσισε λοιπών να πιστοποιήσει εταιρίες που θα αντιπροσωπεύουν το κράτος στον έλεγχου των πυροσβεστήρων για να παρέχετε στον πολίτη-χρήστη ένα προϊών ασφαλές για την σωματική του ακεραιότητα, αλλά και ποιοτικό για την χρήση που κατά την κατάσβεση της φωτιάς, ώστε να είναι έτοιμο αναγνωρισμένη πάσα στιγμή.
Σε μια αναγνωρισμένη εταιρία πιθανών να εργάζονται πολλά άτομα και να μην ξέρουν ποιος έκανε εργασίες στον κάθε πυροσβεστήρα και σε πιθανή δυσλειτουργία του πυροσβεστήρα όλοι να λένε ότι δεν έκαναν αυτοί εργασία στον συγκεκριμένο πυροσβεστήρα. Για να αποφύγει αυτό το φαινόμενο ο νομοθέτης αποφάσισε ότι οι πυροσβεστήρες θα ελέγχονται από το αρμοδίου άτομου το οποίο έχει αξιολογηθεί από φορέα πιστοποίησης και έχει κριθεί ικανός για να κάνει της εργασίες που απατούνε στον πυροσβεστήρα. Αυτός και μόνο επιτρέπεται να κάνει εργασίες στον πυροσβεστήρα, καθώς υποχρεούται να κραταει σε αρχείο το τι έκανε στον κάθε πυροσβεστήρα του εκαστοτε πελάτη και υπογράφει αυτός για τον κάθε πυροσβεστήρα σαν ο μόνος υπεύθυνος και σε περίπτωση δυσλειτουργίας κάποιου πυροσβεστήρα διώκετε αυτός πρώτα και στην συνέχεια η ανεγνωρισμένη εταιρία.
Για την σωστή λειτουργία του συστήματος αυτού ο νομοθέτης προχώρησε και περεταίρω, αποφάσισε ότι κάποιος πρέπει να ελέγχει αν κάνουν σωστά την δαυλιά τους αυτοί που ελέγχουν τους πυροσβεστήρες.
Αποφάσισε λοιπών ότι η ανεγνωρισμένες εταιρίες και τα αρμόδια άτομα θα ελέγχονται τακτικά από τον φορέα πιστοποίησης που τους έχει χορηγήσει το πιστοποιητικό, με αιφνίδιους ελέγχους.
Αν κάποια ανεγνωρισμένη εταιρία δεν συμμορφώνετε με την νομοθεσία της αφαιρούνται τα πιστοποιητικά και της γίνετε καταγγελία στο υπουργείο ανάπτυξης για της ανάλογες κυρώσεις.
Πχ. Αν δεν είναι ένας πυροσβεστήρας όπως ορίζετε από την νομοθεσίας το πρόστιμο είναι 30,000 ευρώ το κατώτερο. Και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Για να κερδίσει 5 η 10 ευρώ στον πυροσβεστήρα θεωρώ ότι είναι εντελώς ανόητο για κάποιον να παρανομήσει και να βάλει σε κίνδυνο την δαυλιά του.

Για ακόμα μεγαλύτερη εξασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος στον πολίτη ακόμα και ο φορέας πιστοποίησης ελέγχετε από τον κρατικό φορέα διαπίστευσης το ΕΣΥΔ. Όποτε μέσα από αυτήν την αλυσίδα ελέγχων είναι αδύνατο κάποιος εσκεμμένα να μην κάνει σωστή την δαυλιά του και να μην γίνει αντιληπτός. Έτσι φτάνει το τελικό προϊών από την αναγνωρισμένη εταιρία στον πολίτη ασφαλές και έτοιμο για χρήση.

Άβαταρ μέλους
gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 1128
Εγγραφή: Τετ Ιαν 23, 2008 12:18 am
Τοποθεσία: Γιώργος @ Πάτρα

Αναγόμωση Πυροσβεστήρων

Δημοσίευση από gtsoukn »

Φίλε Γιώργο,
Θα ήθελα να μου πεις αν το κόστος συντήρησης των πυροσβεστήρων μπορεί να είναι το ίδιο με το κόστος αναγόμωσης. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, καθώς θεώρησα ότι το κόστος συντήρησης – αναγόμωσης των πυροσβεστήρων που δίνονται από τις εταιρείες κοινοχρήστων (δωρεάν χρήση) είναι υψηλό, αγόρασα καινούριους πυροσβεστήρες. Το κατάστημα απ’ όπου τους αγόρασα, όταν ρώτησα για το κόστος συντήρησης – αναγόμωσης, μου έδωσε μια τιμή χωρίς να μου διευκρινίσει αν αναφέρεται σε συντήρηση ή αναγόμωση. Να πω ότι πριν διαβάσω το σχετικό θέμα στο topic «μάθετε για τους πυροσβεστήρες» νόμιζα ότι η συντήρηση και η αναγόμωση είναι το ίδιο πράγμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
γιωργος
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Τρί Ιαν 10, 2006 11:14 am
Τοποθεσία: αθηνα. ν. φιλαδελφεια
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από γιωργος »

Όπως θα διάβασες είναι διαφορετικά πράγματα

Πως κάνουμε εμείς (εγώ) τις εργασίες. Όπως ξέρουμε οι πυροσβεστήρες έχουν μέσα υψηλή πίεση και γιαυτο ανήκουν στην κατηγορία 3 υψηλού κίνδυνου για της άδειες των εργαστήριων. Που σημαίνει ότι δεν μπορεί ο κάθε άσχετος να κάνει όπου θέλει αναγομώσεις- συντηρήσεις γιατί μπορεί να σκάσει ο πυροσβεστήρας στα χέρια του και να τον σκοτώσει (υπάρχουν είδη περιπτώσεις ατόμων που το έχουν πάθει ακόμα και πρόσφατα).

Συντήρηση
Υπάρχει ένα μηχάνημα ένα τεράστια σκούπα και έχει μέσα ένα κόσκινο με υψηλό βαθμό κοκομετριας που σημαίνει ότι από το κόσκινο αυτό μπορεί να περάσει μόνο σκόνη που είναι πολύ λεπτή πιο λεπτή και από το ταλκ . όποιος κόκκος είναι μεγαλύτερος δεν περνά από το κόσκινο.
Όποτε βάζουμε το μηχάνημα να ρουφήξει και στην σωλήνα αναρρόφησης βάζουμε το λάστιχο του πυροσβεστήρα και πιέζουμε το κλείστρο σαν να κάνουμε κατάσβεση αλλά το υλικό μαζεύετε μέσα στο μηχάνημα. Στην συνέχεια αφού αδειάσει και δεν έχει πίεση τον ανοίγουμε και τραβάμε μέσα στο μηχάνημα και την υπόλοιπη σκόνη.
Εν συνεχεία ελέγχουμε το δοχείο για εσωτερική διάβρωση η ότι πέσει στην αντίληψη μας που είναι επιλήψιμο. Εάν το δοχείο και τα περιφερικά του είναι σε καλή κατάσταση και εντος προδιαγραφών τότε βάζουμε την σκόνη πάλι μέσα στο δοχείο όση περάσει από το κόσκινο. Όση δεν περάσει γιατί είναι σβολιασμένη την αντικαταστούμε με καινούρια ίδιας ποιότητας .
Όποτε το κόστος είναι μόνο της εργασίας που κάναμε και μια μικρή ποσότητα σκόνης..
Για να γίνει αυτό σαν χρόνος για τον κάθε πυροσβεστήρα χρειάζονται 15-20 λεπτά εργασίας.

Αναγόμωση
Εδω προσθέτουμε και το κόστος της νέας σκόνης όποτε στην εργασία που έχουμε κοστολογήσει πχ χχ ευρώ προσθέτουμε και το κόστος της σκόνης που είναι χχ + ψψ = ωω
http://www.fire-expert.gr/index.php?act ... ductId=121 + =
http://www.fire-expert.gr/index.php?act ... ductId=128

Όποτε δεν είναι το ίδιο κόστος

Άβαταρ μέλους
gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 1128
Εγγραφή: Τετ Ιαν 23, 2008 12:18 am
Τοποθεσία: Γιώργος @ Πάτρα

Δημοσίευση από gtsoukn »

Γιώργο, ευχαριστώ πολύ. Με υπερκάλυψες και δεν ξέρω πόσους ακόμα.

Για τα «χ» και «ψ» εγώ έχω να πω ότι πλήρωσα (Ιαν. 2007) στην εταιρία για την δωρεάν χρήση 70 ευρώ για «Γενικό Τεχνικό Έλεγχο – Συντήρηση» (αυτό έγραφε η απόδειξη) δυο 6κιλων φορητών πυρ/ρων και ενός 12κιλου οροφής.

Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις (τεχνικές εργασίες), θα πρέπει να τηρούνται και από τους υπόλοιπους συναδέλφους σου (αναφέρομαι σε «συναδέλφους» στα χαρτιά ή «άσχετους» όπως τους αναφέρεις εσύ) γιατί όσα χαρτιά και πιστοποιητικά και να μου δώσουν, εγώ πάλι δεν θα γνωρίζω τι εργασία έγινε.

Υ.Γ. Η ΕΒΕΤΑΜ τι κάνει; Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις. Απλώς ένα σχόλιο κι από μένα. Έχεις τοποθετηθεί σχετικά σε άλλα post και συμφωνώ μαζί σου. ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ (στη δημοσιότητα).

Άβαταρ μέλους
γιωργος
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Τρί Ιαν 10, 2006 11:14 am
Τοποθεσία: αθηνα. ν. φιλαδελφεια
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από γιωργος »

ενα βραδυ ειχε μια εκπομπη ο ευαγγελατος για τους πυροσβεστηρες εδιξε το πρωτο μερος και ηταν να διξει και το δευτερο την επομενη εβδομαδα. αλλα κατι μεγαλο ειχε σημβη και η επικεροτητα γυρισε εκει. αλλα μου ειπαν οτι καποια στιγμη θα την επαναλαβουν

gxiotis79
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 29, 2010 11:24 am

Δημοσίευση από gxiotis79 »

file gtsoukn to kostos tis sintirisis gia emas einai 10 eyro poy ginete ka8e xrono.i anagomosi ginete ka8e 5 xronia poy xreono + 2 eyro to iliko poy ine i skoni.

LianaK
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 10, 2017 11:40 am

Re: Αναγόμωση Πυροσβεστήρων

Δημοσίευση από LianaK »

Καλησπέρα ,
Ειμαι διαχειριστρια πολυκατοικιας 11 διαμερισματων . Τα διαμερισματα συνοδευονται απο αποθηκες και υπογεια παρκινγκ . Υπαρχει ομως και μια ξεχωριστη αυτονομη θεση παρκινγκ που ανηκει στον κατασκευαστη με συμμετοχη σε κοινοχρηστες δαπανες οπως οριζει ο σχετικος πινακας. Ο κατασκευαστης αρνειται να πληρωσει συντηρηση αναγομωσης πυροσβεστηρων. Επιπλεον μου λεει να γην ορισω ειδικη δαπανη και να την διαιρεσω με τον αριθμο των διαμερισματων. Ειναι σωστο?

paspala
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 11, 2018 9:19 pm

Re: Αναγόμωση Πυροσβεστήρων

Δημοσίευση από paspala »

Αναρωτιέμαι εάν πράγματι αναγομώνονται οι πυροσβεστήρες ή αν κάποιοι δεν μας επιστρέφονται με το ίδιο υλικό μεσα. Είμαι κακόπιστη;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πυρασφάλεια”