Θέλουν να με αναγκάσουν να πληρώσω

Η Καθαριότητα είναι η μισή Αρχοντιά
Απάντηση
chrisgala
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Δεκ 15, 2015 4:04 pm

Θέλουν να με αναγκάσουν να πληρώσω

Δημοσίευση από chrisgala »

Καλησπέρα. Προ 2μήνου είχα την ατυχία να βιώσω μία από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορεί κανείς, μέσα στο διαμέρισμα που νοικιάζω. Πυρκαγιά στην κουζίνα. Ευτυχώς δεν επεκτάθηκε. Ο καπνός λέρωσε αρκετά τον τοίχο έξω από το διαμέρισμα και ελάχιστα τον υπόλοιπο όροφο. Ως όφειλε, καθάρισα όλο τον όροφο και τους τοίχους του.

Στο θέμα μου όμως. Μία μέρα μετά την πυρκαγιά ήρθε μία ιδιοκτήτρια από τον πάνω όροφο μαζί με την διαχειρίστρια και απαιτούσαν να βάψω τον όροφο και να καθαρίσω όλη την 5όροφη(με ημιόροφο, άρα 6όροφοι+ισόγειο) με έξοδα μου. Αρνήθηκα. Έλεγξα όλους τους ορόφους σχολαστικά, γιατί αν όντως χρειαζόταν θα το έκανα. Αλλά ο τρόπος που το ζήτησαν και απαίτησαν με έκανε να αλλάξω γνώμη. Όταν ένας 20χρονος προσπαθεί να μαζέψει ένα διαμέρισμα από πυρκαγιά, δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος προσέγγισής του υποθέτω. Πέρασε καιρός και δεν με ενόχλησαν ξανα. Εντωμεταξύ όποιος είχα μιλήσει μου είχε πει ότι δε γνώριζε τιποτα περί αυτής της απόφασης και ότι ήταν δημιούργημα των 2 κυριών. 1 μήνα μετά την πυρκαγιά και αφού αντιλλαμβάνονται ότι είναι στην πόλη η μητέρα μου, ξαναέρχονται οι 2 κυρίες για να της μιλήσουν, αλλά η μητέρα μου έλειπε. Σήμερα το πρωί, χτυπάει κουδούνι και είναι οι ενλόγω 2 κυρίες και μου παρουσιάζουν το νέο τους πλάνο. Να καθαριστεί όλη η πολυκατοικία με τα έξοδα να είναι μισά σε μένα μισά στα κοινόχρηστα. Απαιτώ να γίνει ΓΣ για να είμαι καλλυμένος. Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε.. Φωνές, απειλές, βρισιές να φύγω από την πολυκατοικία. Εγώ κύριος, πάντα στον πλυθηντικό και ευγενικά τις ενημέρωσα πως θα κάνω ότι αποφασισθεί στη ΓΣ και όχι ότι μου λένε εκείνες οι 2.

Η ιδιοκ΄τητρια του διαμερισματός μου είναι με το μέρος μου. έχει εκνευριστεί με όσα γίνοτναι και ζήτησε η ίδια να βρει τις εν λόγω κυρίες και να "μαλώσει".

ΥΓ: Μίλησα με την καθαρίστρια της πολυκατοικίας, η οποία μου είπε ότι ενώ παλιά καθαρίζονταν 1 φορά το χρόνο οι τοίχοι της πολυκατοικίας, της έχουν κόψει το συγκεκριμένο μεροκάματο εδώ και χρόνια για οικονομία. Η ίδια υποστήριξε πως δε χρειάζονται οι τοίχοι καθάρισμα και δεν υπάρχει ίχνος από τον καπνό και πως απλά έψαχναν οι εν λόγω κυρίες αφορμή για δωρεάν καθάρισμα μετά από χρόνια.
Ποια η άποψη σας; Επαναλαμβάνω ήμουν διατεθειμμένος να καλύψω τα έξοδα από την πρώτη στιγμή. Αλλά με αυτόν τον τρόπο και ειδικά τα σημερινά έχω αλλάξει γνώμη.

mimis50
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 30, 2011 5:03 pm

Re: Θέλουν να με αναγκάσουν να πληρώσω

Δημοσίευση από mimis50 »

Καλησπέρα chrisgala
Χρόνια Πολλά και καλώς ήλθες στο forum.

Οποιαδήποτε φθορά προκληθεί σε κοινόχρηστο ή ιδιόκτητο τμήμα της οικοδομής και είναι γνωστός ο υπαίτιος, αυτονόητο είναι ότι υπεύθυνος για την πλήρη αποκατάσταση της φθοράς είναι μόνο ο υπαίτιος.
Η συνεννόηση για τον τρόπο αποκατάστασης θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο με το διαχειριστή και με κανένα άλλο. Αυτή είναι η ευθύνη του Διαχειριστή και δεν απαιτείται να εκφέρουν άλλοι μεμονωμένοι συνιδιοκτήτες άποψη.
Αν δεν συμφωνείς με το μέγεθος ή με τον τρόπο αποκατάστασης της φθοράς ζητάς από τον Διαχειριστή να καλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση και είσαι υποχρεωμένος να εφαρμόσεις οποιαδήποτε απόφαση παρθεί.
Αν η δαπάνη είναι ένα ημερομίσθιο στην καθαρίστρια, τότε πιθανόν δεν αξίζει να φτάσεις σε διαφωνία.
Καταλαβαίνω ότι η άρνησή σου έχει σχέση με την αδικαιολόγητα κακή συμπεριφορά της Διαχειρίστριας και της παρέας της. Αλλά καμία φορά σε τέτοια άτομα πρέπει να δείχνουμε κάποια μακροθυμία, γιατίέχουν περιορισμένη ικανότητα επικοινωνίας. Εξ άλλου με την άρνησή σου δεν τιμωρείς τη Διαχειρίστρια αλλά τους από πάνω από σένα ένοικους, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε.
Επειδή έχεις καλή διάθεση για δίκαιη συνεργασία, πρότασή μου είναι να ζητήσεις από τη Διαχειρίστρια να σ’ ενημερώσει για το ποσό της δαπάνης και τον τρόπο αποκατάστασης. Αν συμφωνείς, προχωράς παρά πέρα. Αν όχι, ζητάς από τη Διαχειρήστρια να συγκαλέσει Γ.Σ για τον καθορισμό της φθοράς και τον τρόπο αποκατάστασης, στην απόφαση της οποίας πρέπει να συμμορφωθείς.
Χαιρετώ, Δημήτρης.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Καθαρισμός & Απολύμανση”