Έξοδα Ανελκυστήρα

Ενημερωθείτε για τον περίκλειστο θάλαμο που κινείται μέσα σε κατακόρυφο φρεάτιο, μεταφέροντας επιβάτες ή φορτία μεταξύ ορόφων ενός κτιρίου
ELENH MARIA
Posts: 3
Joined: Sat Jun 04, 2016 7:46 am

Re: ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ

Post by ELENH MARIA »

ELENH MARIA wrote:Είπα να τοποθετηθεί ενδιάμεσος μετρητής στο μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα μόνο.
αυτός που μένει στον 7ο όφοφο πληρώνει αναλογικά με τον όροφο και τις κοινόχρηστες δαπάνες. αλλά αυτός που μένει στο ισόγειο γιατί να πληρώνει ρεύμα ανελκυστήρα που είναι και το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης του ρεύματος ???
υπάρχει νόμος η νομολογία που να επιτρέπει την τοποθέτηση ενδιάμεσου μετρητή για το ρεύμα ανελκυστήρα ???

mimis50
Posts: 305
Joined: Sun Oct 30, 2011 5:03 pm

Re: Έξοδα Ανελκυστήρα

Post by mimis50 »

Και βέβαια μπαίνει μετρητής καιτανάλωσης ρεύματος στον ανελκυστήρα. Αν ο κανονισμός σας ή η Γενική Συνέλευση σε απαλλάσσει απο τις δαπάνες του ανελκυστήρα δεν πληρώνεις ούτε ΔΕΗ. Διάβασε σχετικά στην προηγούμενη σελίδα. Αν δεν απαλλάσσεται, εφαρμόζεται η σχετική διάταξη τηςξ Εργατικής Εστίας. Δηλ. Αν το κλιμακοστάσιο καταλήγει στο δώμα, πληρώνεις το 30% απο το πόσο που σ´ αναλογεί. Το υπόλοιπο 70% το επιβαρύνονται οι υπόλοιποι ένοικοι. Αν δεν καταλήγει στο δώμα, δεν επιβαρυνεσαι με καμία δαπάνη (ούτε με ρεύμα). Χαιρετώ, Δμητρης

genik
Posts: 13
Joined: Sat Nov 11, 2017 4:56 pm

συμμετοχή σε ανταλλακτικά ανελκυστήρα

Post by genik »

Σε αντικατάσταση τροχαλιών/ραούλων κ τέτοιου είδους ανταλλακτικών του ανελκυστήρα, θα πρέπει να συμμετέχουν μόνο οι ιδιοκτήτες ή κ οι ενoικιαστές;

User avatar
OIKOANALYSI
Posts: 54
Joined: Thu Oct 09, 2014 1:53 pm
Location: Σαράφη 28 Νέα Μάκρη Αττικής 19005
Contact:

Re: Έξοδα Ανελκυστήρα

Post by OIKOANALYSI »

Καλησπέρα,

κατά την άποψη μου οι δαπάνες που αναφέρατε είναι δαπάνες ιδιοκτητών!

Με εκτίμηση

Ιωσηφίδης Νικηφόρος

Giouli
Posts: 1
Joined: Thu Nov 01, 2018 6:45 pm

Ανελκυστήρας

Post by Giouli »

Καλησπέρα μπορείτε να μου πείτε παρακαλώ αν τα έξοδα αλλαγής ροδας σασί ( αξιασ 150€ ) στον ανελκυστήρα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη ή τον ενοικιαστή ;

User avatar
OIKOANALYSI
Posts: 54
Joined: Thu Oct 09, 2014 1:53 pm
Location: Σαράφη 28 Νέα Μάκρη Αττικής 19005
Contact:

Re: Έξοδα Ανελκυστήρα

Post by OIKOANALYSI »

Καλησπέρα,

η δαπάνη που αναφέρατε είναι δαπάνη ιδιοκτητών.

Με εκτίμηση

Ιωσηφίδης Νικηφόρος

subgr
Posts: 2
Joined: Sun Jun 19, 2011 4:43 pm

Re: Έξοδα Ανελκυστήρα

Post by subgr »

Να ειμαστε ξεκαθαροι καποια στιγμη με αυτα τα θεματα, οριστικοι και αμετακλητοι. Οσον αφορα αντικατασταση συρματοσχοινων ανελκυστηρα αυτη ανηκει στις ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ δαπανες. Εφοσον ενα διαμερισμα ειναι μισθωμενο και υπαρχει μισθωτηριο αναφερεται ρητως οτι το εξοδο αυτο βαρυνει τον μισθωτη (ενοικιαστη) του διαμερισματος. Δεν εχει καμια δουλεια ο ιδιοκτητης σε αυτη τη περιπτωση. Εφοσον βεβαιως ο ενοικιαστης ενος διαμερισματος εξαφανισθει βεβαιως και θα καταβληθει αυτη η δαπανη απο τον ιδιοκτητη ο οποιος θα πρεπει μετα να κινηθει νομικα εναντιον του πρωην μισθωτη του. Το ιδιο ισχυει και για οποιοδηποτε ανταλλακτικο απο φθορα τοποθετηθει σε εναν ανελκυστηρα, τελεια και παυλα με αυτα τα θεματα.

Saloufas
Posts: 1
Joined: Thu Oct 03, 2019 10:39 am

Re: Έξοδα Ανελκυστήρα

Post by Saloufas »

Καλημέρα καλός σας βρήκα, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.

Στην πολυκατοικία που είμαι βγάζουν όλες τις δαπάνες βάση χιλιοστών διαμερίσματος ακόμα και τα έξοδα του ανελκυστήρα και θέλω σε συνέλευση που θα κάνουμε να τους πω ότι δεν είναι σωστό, βρίσκομαι στον 1ο όροφο δεν κάνω ποτέ χρήση ασανσέρ(ξέρω ότι δεν απαλλάσσομαι από χρήση και συντήρηση) και πληρώνω πιο πολλά έξοδα από αυτούς στον 3ο&4ο επειδή έχω πιο πολλά τετραγωνικά μέτρα διαμέρισμα. Είναι 4οροφη πολυκατοικία και είμαι ο μόνος ενοικιαστής στον 1ο οι άλλοι είναι όλοι ιδιοκτήτες-ένοικοι.

Επίσης δεν πρέπει να υπάρχει ρολόι ΔΕΗ για τον ανελκυστήρα με αποτέλεσμα όλο το κοινόχρηστο ρεύμα που προέρχεται από εκεί μιας και δεν έχουμε κάτι άλλο εκτός από τα φώτα οικονομίας που υπάρχουν στους διαδρόμους και είναι περίπου 300-350€ το 4μηνο να πάει βάση χιλιοστών διαμερίσματος αντί χιλιοστών ανελκυστήρα. Δείχνω ένα παράδειγμα.

Τα έξοδα αυτού του μήνα είναι τα παρακάτω:
Συντήρηση Ανελκυστήρα: 30€
Κοινόχρηστο Ρεύμα : 144€
Ανταλλακτικό ανελκυστήρα: 58€
Σύνολο: 232€

Αν βγαίνανε με βάση χιλιοστών ανελκυστήρα δεν θα πλήρωνα λιγότερα? η δεν αξίζει να ασχοληθώ? Αν ναι μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βγάλουμε τα χιλιοστά ανελκυστήρα?
Επίσης η βλάβη που έβγαλε και χρειάστηκε 58€ ανταλλακτικό συμπεριλαμβάνεται στην χρήση-συντήρηση ή στα έξοδα που βαραίνουν τον ιδιοκτήτη?

Όπως βγαίνουν τώρα βάση χιλιοστών διαμερίσματος πληρώνω για τον πρώτο όροφο: 64,6€

1ος όροφος 278.5χιλ=64,6€

2ος όροφος 95.5χιλ=22,2€

3ος όροφος 410.5χιλ(2ο διαμερίσματα)=95,2€

4ος όροφος 215.5χιλ= 50€

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

kg27gr
Posts: 6
Joined: Sun Oct 16, 2011 9:27 pm

Re: Έξοδα Ανελκυστήρα

Post by kg27gr »

subgr wrote:Να ειμαστε ξεκαθαροι καποια στιγμη με αυτα τα θεματα, οριστικοι και αμετακλητοι. Οσον αφορα αντικατασταση συρματοσχοινων ανελκυστηρα αυτη ανηκει στις ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ δαπανες. Εφοσον ενα διαμερισμα ειναι μισθωμενο και υπαρχει μισθωτηριο αναφερεται ρητως οτι το εξοδο αυτο βαρυνει τον μισθωτη (ενοικιαστη) του διαμερισματος. Δεν εχει καμια δουλεια ο ιδιοκτητης σε αυτη τη περιπτωση. Εφοσον βεβαιως ο ενοικιαστης ενος διαμερισματος εξαφανισθει βεβαιως και θα καταβληθει αυτη η δαπανη απο τον ιδιοκτητη ο οποιος θα πρεπει μετα να κινηθει νομικα εναντιον του πρωην μισθωτη του. Το ιδιο ισχυει και για οποιοδηποτε ανταλλακτικο απο φθορα τοποθετηθει σε εναν ανελκυστηρα, τελεια και παυλα με αυτα τα θεματα.
νομιζω πως εχετε λαθος οπτικη, τα συρματοσχοινα αφορουν την κυριως εγκατασταση οποτε ειναι εξοδα του ιδιοκτητη (γιατι πολυ απλα αν δεν αντικατασταθουν ειναι σαν να μην υπαρχει ο ανελκυστηρας αρα σαν να μην υπαρχει μια παροχη του διαμερισματος)

nplatis
Posts: 2
Joined: Tue Apr 01, 2014 11:14 pm

Re: Έξοδα Ανελκυστήρα

Post by nplatis »

Καλησπέρα,

Ένα έξοδο που μάλλον δεν έχει προβλεφθεί πουθενά καθότι σχετικά καινούργιο είναι αυτό για την πιστοποίηση του ανελκυστήρα. Αυτό τώρα θα πρέπει να επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές;

Post Reply

Return to “Ανελκυστήρας”