προβλημα με τον κηπο της οικοδομης

Διαμόρφωση και συντήρηση κήπου πολυκατοικίας
Απάντηση
kostas122
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Δευ Μαρ 31, 2008 3:13 pm

προβλημα με τον κηπο της οικοδομης

Δημοσίευση από kostas122 »

Γεια σας. Στην πολυκατοικία που μένω μόνιμα με τους γονείς μου αντιμετωπίζουμε το έξεις πρόβλημα : έχουμε ένα κήπο ο όποιος είναι παρατημένος εδώ και 15 χρόνια και έχει καταντήσει η ζούγκλα του Αμαζόνιου ..ο κάθε ιδιοκτήτης φύτευε ότι ήθελε .. από συκιά για να τρώνε τα σύκα μέχρι φλαμουριά για να πίνουν το φλαμούρι και δυόσμο για να βάζουν στο φαγητό….!!!!!!! έχουμε θύσει το θέμα στις συνελεύσεις αλλά καθώς οι μοναδικοί που μένουμε στον πρώτο όροφο είμαστε εμείς και τα φυτά και τα δέντρα φτάνουν μονό στα δικά μας μπαλκόνια οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται .. πέραν αυτού υπάρχει και πρόβλημα υγείας λογά κάποιων φυτών . είχα ψάξει μόνος μου κηπουρούς για να πάρω προσφορές για το καθάρισμα του Αμαζόνιου και οι τιμές ήταν 200 με 300 εύρωστους υπόλοιπους ιδιοκτήτες φανήκαν πολλά τα λεφτά… ως ότου ο διαχειριστής βρήκε συνεργείο με 2000 ευρώ και εκεί κάνεις δεν είπε τίποτα… τότε εμείς αρνηθήκαμε γιατί τα έξοδα ήταν μεγάλα ( ειμαστε 10 διαμερισματα..αλλο να πληρωνεις 20 ευρω και άλλο 200 για την ιδία δουλεία ) και από τότε δεν ξαναασχοληθηκαν με το θέμα .. ήθελα να ρωτήσω το εξής : έχω ψάξει και έχω βρει ένα φυτοφάρμακο που το ρίχνεις στα φύλλα των φυτών και τον δέντρων και σε 15 με 20 μέρες καίγετε το δέντρο και το φυτό από την ρίζα.. βεβαίως δεν έχω ενημερώσει κανέναν ιδιοκτήτη και σκάφτομαι να ραντίσω ένα μέρος του κήπου για να απαλλαγούμε από τα φυτά.. θα έχω μήπως τίποτα νομικές επιπτώσεις αύριο μεθαύριο καταστρέφοντας τα δέντρα και τα φυτά ?? ( ο κήπος είναι κοινόχρηστος και μπροστά από την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας)

stavi
Δημοσιεύσεις: 202
Εγγραφή: Τρί Ιαν 13, 2009 11:10 pm

Δημοσίευση από stavi »

Καταστροφή δένδρων;
Θεωρήσε δολοφόνος κατα συρροή η ποινή είναι ισοβία.
Ούτε να το σκέφτεσαι εδω φυτεύουν τις ταράτσες.

nomos
Δημοσιεύσεις: 538
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 9:51 pm
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nomos »

Ωραια τα ειπε ο Stavi.:)


Το να συμφωνησετε να φτιαχτει σωστα ο κηπος σας ειναι ενα πραγμα...
Το να τον καταστρεψετε εσεις αυτοβουλα ειναι αλλο πραγμα και θα εχετε μεγαλο προβλημα αν προβειτε σε αυτη την κινηση.ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
Κτιριοδομικός κανονισμός.
'Αρθρο 366
Φύτευση οικοπέδων.
(άρθρο 23 απόφ. 3046/304/30.1/3.2.1989)1. Ο υποχρεωτικά ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου τουλάχιστον κατά τα 2/3 του πρέπει να παραμένει χωρίς επίστρωση για να μπορεί να φυτευτεί.

2. Κατά την ανέγερση νέας οικοδομής ή κατ' επέκταση προσθήκης σε οικόπεδο εμβαδού τουλάχιστον 200 τ.μ., πρέπει να φυτεύονται δένδρα ή να διατηρούνται υπάρχοντα, έτσι ώστε να αναλογεί τουλάχιστον ένα δένδρο ανά 200 τ.μ. οικοπέδου. Όταν μένει υπόλοιπο εμβαδόν οικοπέδου 100 τ.μ. και άνω προστίθεται ένα ακόμα δένδρο.

3. Όταν υπάρχουν προκήπια, τότε τα δένδρα που πρέπει να περιλαμβάνουν, κατά την παράγραφο 7 του άρθρου 256, πρέπει να είναι τόσα, ώστε να αναλογεί ένα δένδρο ανά 25 τ.μ. προκηπίου. Όταν μένει υπόλοιπο εμβαδόν προκηπίου πάνω από 12 τ.μ., προστίθεται ένα ακόμα δένδρο. Τα δένδρα αυτά λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό του αριθμού των δένδρων που επιβάλλεται από την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου.

4. Κατά τη φύτευση δένδρων η θάμνων κοντά σε κτίρια ή δομικά έργα και ανάλογα με τις ιδιότητες του ριζικού συστήματος των φυτών, πρέπει να λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή βλάβης αυτών των κτιρίων ή δομικών κατασκευών.

5. Σε περίπτωση ύπαρξης δένδρων ή θάμνων σε γειτονικό οικόπεδο κατά την ανέγερση οικοδομής, ο οικοδομών οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κτιρίου που ανεγείρει από την υγρασία και το ριζικό σύστημα των δένδρων ή θάμνων.


ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΡΙΤΟΝ
ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΠΡΩΤΟΝ

Τα πράγματα
και τα επ’ αυτών δικαιώματα εν γένει


¶ρθρ.954.-Συστατικά του ακινήτου εν τη εννοία του προηγουμένου άρθρου είναι και:
1.τα μετά του εδάφους στερεώς συνδεδεμένα πράγματα, ιδίως οικοδομήματα
2.τα προϊόντα του ακινήτου, εφ’ όσον συνέχονται μετά του εδάφους
3.το υπό το έδαφος ύδωρ και η πηγή
4.οι σπόροι άμα τη σπορά και τα φυτά άμα τη φυτεύσει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κήπος & Περιβάλλοντας Χώρος”