Πρόβλημα αποχεύτευσης πολ/κίας-Λύματα σε ισόγειο κατάστημα

Θέματα πρώτης προτεραιότητας είνα η μόνιμη παροχή νερού και η μεταφορά λυμάτων και ομβρίων
Απάντηση
NikS007
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2020 10:58 am

Πρόβλημα αποχεύτευσης πολ/κίας-Λύματα σε ισόγειο κατάστημα

Δημοσίευση από NikS007 »

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα τη γνώμη/συμβουλή/προτάσεις σας σχετικά με ένα θέμα που αντιμετωπίζω, και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω ώστε να λυθεί.

Είμαι ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, το οποίο το μισθώνω σε μία επιχείρηση. Το κατάστημα είναι ανεξάρτητο της πολυκατοικίας (δεν συμμετέχει στα κοινόχρηστα έξοδα, κλπ).
Δίπλα ακριβως στο ισόγειο υπάρχει ένα ακόμα κατάστημα, το οποίο είναι εδώ και χρόνια εγκαταλελειμένο.

Εδώ και πολύ καιρό (4-5 χρόνια) ο ενοικιαστής μου αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με την αποχέτευση της πολυκατοικίας.
Το φρεάτιό της είναι εσωτερικά (κάτω από την κεντρική σκάλα της εισόδου), οι σωλήνες παλιοί πηλινοι οι οποίοι με τα χρόνια έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα τη μόνιμη υγρασία στους τοίχους.
Μία επίσκεψη που είχε γίνει από την ΕΥΔΑΠ προ καιρού είχε ενημερώσει πως αφενός το φρεάτιο ΔΕΝ πρέπει να βρίσκεται εσωτερικά της πολυκατοικίας και πρέπει να τραβηχτεί έξω, να αντικατασταθούν οι σωλήνες και να απομονωθεί η αποχέτευση από το διπλανό εγκαταλελειμένο κατάστημα (καθώς μέρος του προβλήματος προέρχεται και από εκεί).
Με τη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας δεν βρεθεί άκρη. Ισχυρίζεται πως δεν μπορούν να βρουν τον ιδιοκτήτη του εγκαταλελειμένου καταστήματος, και όσον αφορά τα λύμματα αυτής καθ' αυτής της πολυκατοικίας πάλι δεν έχει κάνει κάτι τόσα χρόνια.

Ο ενοικιαστής μου ταλαιπωρείται καθώς, πέραν της μόνιμης υγρασίας, αναγκάζεται να φωνάζει αποφρακτικό 1-2 φορές το μήνα γιατί αλλιώς γεμίζει το μαγαζί του με τις ακαθαρσίες της πολυκατοικίας.
Απελπισμένος πλέον μου ζήτησε -ως ιδιοκτητρια- να κινηθώ εγώ με κάποιο τρόπο, μπας και πιέζοντας κι εγώ από μέρους μου γίνει κάτι.
Καθώς δεν έχω ξανα-αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο, δεν ξέρω που να απευθυνθώ: στη διαχειρίστρια? στην ΕΥΔΑΠ?
Η επισκευή αυτή ποιον επιβαρύνει? Την πολυκατοικία ως σύνολο?
Κι αν η διαχειρίστρια δεν κάνει πάλι τίποτα... να απευθυνθώ που? Στο υγειονομικό για καταγγελία?
Ευελπιστώ να μη χρειαστεί να μπούμε σε διαδικασία αγωγών κλπ... κανείς μας νομίζω δεν το θέλει... ούτε μας περισσεύουν χρήματα για τέτοιες διαδικασίες...

Ευχαριστώ (και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο...)

Άβαταρ μέλους
gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 1127
Εγγραφή: Τετ Ιαν 23, 2008 12:18 am
Τοποθεσία: Γιώργος @ Πάτρα

Re: Πρόβλημα αποχεύτευσης πολ/κίας-Λύματα σε ισόγειο κατάστη

Δημοσίευση από gtsoukn »

Κάνε ασφαλιστικά μέτρα κατά της πολυκατοικίας για οποιαδήποτε ζημιά παρουσιαστεί από το συγκεκριμένο πρόβλημα είτε στο ακίνητο (για εσένα) είτε στην επιχείρηση (για το ενοικιαστή).
Για περισσότερα απευθύνσου σε δικηγόρο.

Όσο αφορά την επισκευή του προβλήματος, να έχεις υπόψη σου ότι οποιαδήποτε δαπάνη αφορά τους ιδιοκτήτες και θα συμμετέχεις κι εσύ με όποιο ποσοστό σου αναλογεί.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ύδρευση & Αποχέτευση”