Ψηφιακός θερμοστάτης

Η λειτουργία της θέρμανσης στοιχίζει αρκετά σε χρήμα, γκρίνιες, σκοτούρες και βέβαια σε ρύπανση της ατμόσφαιρας
Απάντηση
Kaminadon10
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Ιουν 11, 2012 9:26 am

Ψηφιακός θερμοστάτης

Δημοσίευση από Kaminadon10 »

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν δεδομένα για τη χρήση ψηφιακού θερμοστάτη χώρου έναντι του μηχανικού σε συστήματα κεντρικής θέρμανσης με αυτονομία. Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανολόγος της πολυκατοικίας μας ισχυρίζεται ότι υπάρχει περίπτωση ο ψηφιακός θερμοστάτης χώρου ενός διαμερίσματος να μην συνεργάζεται καλά με την αντίστοιχη ηλεκτροβάνα και τον αντίστοιχο ωρομετρητή και σαν αποτέλεσμα να χρεώνονται λιγότερες ώρες στο εν λόγω διαμέρισμα. Ισχυρίζεται ότι αυτό το γεγονός έχει να κάνει με τους χρόνος απόκρισης των εμπλεκόμενων μηχανημάτων και την συνδεσμολογία τους. Στο Διαδίκτυο δεν μπόρεσα να βρω κάποια σχετική μελέτη ή δημοσίευση. Γνωρίζει κάποιο μέλος κάτι σχετικό; Ευχαριστώ.

ΠΕΤΡΟΣ Κ.
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: Τρί Ιαν 15, 2008 11:32 am

Re: Ψηφιακός θερμοστάτης

Δημοσίευση από ΠΕΤΡΟΣ Κ. »

Γενικά οι ψηφιακοί θερμοστάτες είναι πιο οικονομικοί στην λειτουργία τους, λόγω του μικρού Δθ που έχουν. Οσο πιο μικρή διακύμανση θερμοκρασίας έχεις από τον θερμοστάτη, τοσο πιο οικονομική λειτουργία έχεις.
Υπάρχουν θερμοστάτες με PID controler όπου η λειτουργία του είναι τέτοια που κρατάει εντελώς σταθερή θερμοκρασία στο χώρο, κρατώντας στατιστικές κατά πόσο εύκολα θερμαίνεται ο χώρος κτλ.
Αλλά για ασυμβατότητα οποιουδήποτε θερμοστάτη με την ηλεκτροβάνα, δεν έχω ακούσει και δεν νομίζω να ισχύει.

Kaminadon10
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Ιουν 11, 2012 9:26 am

Re: Ψηφιακός θερμοστάτης

Δημοσίευση από Kaminadon10 »

Ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σας.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέρμανση”