Διένεξη με Διαχειριστή

Καθήκοντα διαχείρισης, Συνελεύσεις, Αποθεματικό, Κανονισμός Πολυκατοικίας
Απάντηση
Lianou
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 09, 2020 11:01 pm

Διένεξη με Διαχειριστή

Δημοσίευση από Lianou »

Κατέθεσα στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του διαχειριστή την αναλογία μου στις κοινοχρηστες δαπάνες και έκτοτε του ζητάω τις αποδείξεις είσπραξης των οφειλών μου, αλλά με διάφορες δικαιολογίες αποφεύγει να μου τις δώσει. Εν τω μεταξύ έχει εκδώσει και νέες κοινοχρηστες δαπάνες. Με email τον ενημέρωσα πως θα καταβάλω τις νέες οφειλές μου όταν μου χορηγήσει τις αποδείξεις είσπραξης των προηγούμενων. Με κατηγορεί οτι αρνούμαι να πληρώσω και με απειλεί με έκδοση διαταγής πληρωμής. Τι κάνω?

xsterg
Δημοσιεύσεις: 382
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 11, 2012 8:38 pm

Re: Διένεξη με Διαχειριστή

Δημοσίευση από xsterg »

αποδειξη ειναι η καταθεση στον τραπεζικο λογαρισμο. με απλη κοινοποιηση των στοιχειων συναλλαγης εισαστε οκ.

Lianou
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 09, 2020 11:01 pm

Re: Διένεξη με Διαχειριστή

Δημοσίευση από Lianou »

Η απόδειξη της τράπεζας ισχύει για το συγκεκριμένο διαχειριστή. Αν αυτός δεν προσθέσει τα χρήματα στο αποθεματικό ο επόμενος διαχειριστής θα έχει έλλειμμα και κάποιες αδιάθετες αποδείξεις που φέρουν το όνομά μου. Περαν τούτου τις θέλω. Τι κάνω για να τις πάρω. Ο διαχειριστής μπορεί ανά πασα στιγμή να εκδώσει διαταγή πληρωμής ακόμα κα συντηρητική κατάσχεση μιας ιδιοκτησίας για ασήμαντο ποσό. Στο τέλος σου χρεώνει και όλα τα έξοδα. Ποια είναι η προστασία του συνιδιοκτήτη από κατάχρηση εξουσίας του διαχειριστή?

Άβαταρ μέλους
gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 1127
Εγγραφή: Τετ Ιαν 23, 2008 12:18 am
Τοποθεσία: Γιώργος @ Πάτρα

Re: Διένεξη με Διαχειριστή

Δημοσίευση από gtsoukn »

Προσωπικά δεν γνωρίζω το κατά πόσο νόμιμο είναι η κατάθεση χρημάτων που αφορούν την πολυκατοικία σε προσωπικό λογαριασμό του διαχειριστή, αλλά αυτό αφορά τον διαχειριστή και μόνο.

Πέραν αυτού, εφόσον αυτό έχει ζητηθεί από τον διαχειριστή, καταθέτεις τα χρήματα με αιτιολογία π.χ. πληρωμή κοινοχρήστων μηνός/περιόδου τάδε (ό,τι γράφει το ειδοποιητήριο).
Με την απόδειξη αυτή ο διαχειριστής (ή ο επόμενος αντικαταστάτης του) δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.
Προαιρετικά, μπορείς να δώσεις την απόδειξη της κατάθεσης στον διαχειριστή και να πάρεις την κανονική απόδειξη εξόφλησης των κοινοχρήστων.

Το αν θα μεταφερθούν τα χρήματα στο ταμείο της διαχείρισης αφορά τον επόμενο διαχειριστή που θα παραλάβει ή κάποια επιτροπή που θα οριστεί με σκοπό τον οικονομικό έλεγχο του διαχειριστή.

Lianou
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 09, 2020 11:01 pm

Re: Διένεξη με Διαχειριστή

Δημοσίευση από Lianou »

Ευχαριστώ gtsoukn. Η παρατήρηση σου με βοήθησε να αλλάξω προσέγγιση και το θεμα έκλεισε όπως ήθελα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “O Διαχειριστής και τα καθήκοντα του”