ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΣ

Καθήκοντα διαχείρισης, Συνελεύσεις, Αποθεματικό, Κανονισμός Πολυκατοικίας
Απάντηση
kostas122
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Δευ Μαρ 31, 2008 3:13 pm

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΣ

Δημοσίευση από kostas122 »

Καλησπέρα σας έχω ένα πρόβλημα με την διαχειρίστρια μου. Για να εξηγήσω την κατάσταση είμαι φοιτητής στα Ιωάννινα και μένω σε μια παλιά πολυκατοικία 30 περίπου ετών στον πρώτο όροφο . το μπαλκόνι του διαμερίσματος μου κοιτάξει στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Στον ακάλυπτο λοιπόν υπάρχει ο βόθρος της πολυκατοικίας με τον όπιο δεν είχα κανένα πρόβλημα. Κάποια μέρα στα καλά καθούμενα η διαχειρίστρια κατεβαίνει στον ακάλυπτο και αφού άνοιξε το καπάκι του βόθρου άρχισε να ρίχνει νερό μέσα. Από την στιγμή που άνοιξε το καπάκι οι μυρωδιές έπνιξαν όλο το σπίτι. Εγώ σηκώθηκα και έφυγα από το διαμέρισμα μου γιατί είμαι ασθματικός και η μυρωδιά μου έφερνε ακατάπαυστο βήχα . το ίδιο σκηνικό επαναλήφτηκε αρκετές φόρες ώσπου δεν άντεξα και την ώρα που έριχνε νερό της ζήτησα να σταματήσει γιατί έχω αναπνευστικό πρόβλημα. Η εν λογά κύρια μου είπε ότι δεν την νοιάζει και ότι ρίχνει νερό για να ξεβουλώσει τον βόθρο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και συνέχισε επιδεκτικά να ρίχνει νερό. Τι θα μπορούσα να κάνω έτσι ώστε να σταματήσει να ρίχνει νερό κάθε 3-4 μέρες??

nomos
Δημοσιεύσεις: 538
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 9:51 pm
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nomos »

Ο βοθρος εχει γεμισει και με το επιπλεον νερο δεν αδειαζει αλλα γεμιζει περισσοτερο. :lol:
Δεν γνωριζω και πολλα απο βοθρους! :lol:

Πειτε της να φερει υδραυλικο ή βυτιο.
Αν δεν θελει πειτε της οτι θα καλεσετε την Αστυνομια και την Υγειονομικη Υπηρεσια.
Και εννοειται την ωρα του συμβαντος.
Βρειτε και εναν μαρτυρα.

Καποιος λογικος απο ολους θα βρεθει να την συνετισει....

Υστερογραφο: Καλα, τις κατσαριδες δεν τις φοβαται!!! :lol:

kostas122
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Δευ Μαρ 31, 2008 3:13 pm

Δημοσίευση από kostas122 »

τι να σου πω. εχω κανει φασαριες και χτες εκανε παλι τα ιδια.με το υγειονομικο πως να βρω ακρη??μεχρι να ερθουν θα εχει τελειωσει αυτη

nomos
Δημοσιεύσεις: 538
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 9:51 pm
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nomos »

1.Πόσες φορές το κάνει;
2.Είστε ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής;
3.Δεν εχω καταλάβει με ποιο τρόπο και αν ξεβουλώνει ο βόθρος.
4.Ρωτήσατε υδραυλικό ή εταιρεία εκκένωσης βόθρων;
5.Μιλήσατε με άλλους ενοίκους;
6.Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν έρθουν οι αρχές και δεν είναι παρόντες στο συμβάν.
7.Σημασία έχει ότι ξεκινάτε από κάπου με προορισμό την επίλυση του προβλήματος.


Β.Δ. 9/30-9-1955 (ΦΕΚ Α' 266) : Περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού του Κράτους
Βόθροι
¶ρθρον 14
1. Βόθρος καλείται περιορισμένος χώρος εις τον οποίον συγκεντρουνται τα ακάθαρτα υγρά, τα
προερχόμενα εκ της χρήσεως των οικοδομών ως κατοικιών ή δι έτερους σκοπούς προς
εξασφάλισιν από των επιβλαβών εις την υγείαν, εκ των ως άνω υγρών, επιρροών και από της εκ
της δυσοσμίας τούτων οχλήσεως.

ΝΟΜΟΣ 3741/1929
"Περί της ιδιοκτησίας κατ' ορόφους"

ΑΡΘΡΟ 3
(Δικαιώματα συνιδιοκτήτη)
1. Ο ιδιοκτήτης εκάστου ορόφου ή μέρους αυτού έχει πάντα τα εις τον κύριον ανήκοντα δικαιώματα, εφ όσον η άσκησις αυτών δεν παραβλάπτει την χρήσιν των άλλων ιδιοκτητών ή δεν μειοί την ασφάλειαν αυτών ή του οικοδομήματος.

Ποινικός Κώδικας

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΣΤ΄
Σωματικαί βλάβαι

Απλή σωματική βλάβη
¶ρθρ.308.-1.Ο εκ προθέσεως προξενών εις έτερον σωματικήν κάκωσιν ή βλάβην της υγείας αυτού τιμωρείται δια φυλακίσεως μέχρι τριών ετών. Εάν η προξενηθείσα κάκωσις ή βλάβη της υγείας είναι όλως ελαφρά τιμωρείται δια φυλακίσεως το πολύ εξ μηνών ή δια χρηματικής ποινής. «Και εάν αύτη είναι ασήμαντος τιμωρείται δια κρατήσεως ή προστίμου».

Επικίνδυνος σωματική βλάβη
¶ρθρ.309.-Εάν η εν τω προηγουμένω άρθρω πράξις ετελέσθη κατά τρόπον δυνάμενον να παραγάγη κίνδυνον της ζωής του παθόντος ή βαρείαν σωματικήν βλάβην αυτού (άρθρ. 310 παρ. 2), επιβάλλεται φυλάκισις τουλάχιστον τριών μηνών.

Βαρεία σωματική βλάβη
¶ρθρ.310.-1.Εάν η εν άρθρω 308 πράξις έσχεν ως επακόλουθον βαρείαν πάθησιν του σώματος ή της διανοίας του παθόντος, επιβάλλεται φυλάκισις τουλάχιστον δύο ετών.
2.Βαρεία πάθησις του σώματος ή της διανοίας υπάρχει ιδίως, εάν, συνεπεία της πράξεως, περιέστη ο παθών εις κίνδυνον ζωής ή υπέπεσεν εις νόσον βαρείαν και μακρά ή ηκρωτηριάσθη σοβαρώς ή άλλως επί μακρόν και σπουδαίως παρεκωλύθη περί την χρήσιν του σώματος ή της διανοίας αυτού.
3.Εάν το παραχθέν τούτο αποτέλεσμα εσκοπείτο υπό του υπαιτίου, επιβάλλεται κάθειρξις μέχρι δέκα ετών.

Σωματική βλάβη από αμέλεια
«¶ρθρ.314.-1.Όποιος από αμέλεια προκαλεί σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας άλλου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών. Αν η σωματική βλάβη που προκλήθηκε είναι πολύ ελαφριά, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τριών μηνών ή χρηματική ποινή.
2.Η διάταξη της παρ. 2 του άρθρ. 302 εφαρμόζεται ανάλογα και για την πράξη της προηγούμενης παραγράφου. Στην περίπτωση αυτή για την ποινική δίωξη απαιτείται πάντοτε έγκληση και δεν εφαρμόζεται το δεύτερο εδάφιο της πρώτης παραγράφου του επόμενου άρθρου».

Κτιριοδομικός κανονισμός.

'Αρθρο 369
Εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις.
(άρθρο 26 απόφ. 3046/304/30.1/3.2.1989)

β. Οι εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζονται συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και άνεσης των ατόμων που χρησιμοποιούν (κατοικούν, εργάζονται ή παρευρίσκονται) τα κτίρια, καθώς και η ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία αυτών. Να λαμβάνεται πρόνοια ώστε η δικλείδα γενικής παροχής να είναι προσιτή και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, χρήστες αμαξιδίων.

δ. Η εγκατάσταση αποχέτευσης λυμάτων ή αποβλήτων ενός κτιρίου ή ενός χώρου περιλαμβάνει τους υδραυλικούς υποδοχείς (εφόσον υπάρχουν), τα δίκτυα σωληνώσεων, τις οσμοπαγίδες, τα σημεία καθαρισμού, τις διατάξεις αερισμού, δηλαδή εισόδου και κυκλοφορίας αέρα στο σύστημα, τόσο για την προστασία των παγίδων από σιφωνισμό, όσο και για την απομάκρυνση των οσμών και αερίων και τη σύνδεση με το σύστημα διάθεσης λυμάτων ή αποβλήτων μέσω γενικής παγίδας (μηχανοσίφωνα).

στ. Οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης πρέπει σ' όλη τους την έκταση να είναι στεγανές στις παρουσιαζόμενες εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις ρευστών (υγρών ή αερίων).

ι. Οι απολήξεις των κατακόρυφων στηλών ακαθάρτων ή αερισμού πρέπει να είναι σε τέτοιες θέσεις, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για την υγεία ή ενόχληση και πάντως να μην είναι χαμηλότερα από 1,50 μ. από δάπεδο που βρίσκεται στην ίδια στάθμη με δάπεδο χώρου κύριας χρήσης του ίδιου κτιρίου.

ια. Απαγορεύεται η σύνδεση του συστήματος αερισμού της εγκατάστασης αποχέτευσης με οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού χώρων.

ε. Οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης λυμάτων ή αποβλήτων πρέπει να πληρούν τα αναφερόμενα στις υποπαραγράφους β, γ.ββ, δ, ε, στ και ζ της παρ. 1 του παρόντος άρθρου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “O Διαχειριστής και τα καθήκοντα του”