Εξασφάλιση πρόσβασης σε ταράτσα

Καθήκοντα διαχείρισης, Συνελεύσεις, Αποθεματικό, Κανονισμός Πολυκατοικίας
Απάντηση
haxen
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Ιουν 01, 2009 9:32 pm

Εξασφάλιση πρόσβασης σε ταράτσα

Δημοσίευση από haxen »

Θα ήθελα να σας θέσω ένα ιδιότυπο ζήτημα και να μου πείτε την γνώμη σας.
Για να διευκολυνθείτε, δείτε το σχετικό σχέδιο.
Σε 3όροφη πολυκατοικία (ισόγειο, 1ος & 2ος) 40ετίας, χωρίς κοινόχρηστα, κεντρική θέρμανση και κανονισμό λειτουργίας μεταξύ των ιδιοκτήτων η μητέρα μου είναι ιδιοκτήτρια του οροφοδιαμερισματος 1ου ορόφου. Η σκάλα που οδηγεί από το ισόγειο στον πρώτο όροφο καταλήγει σε μικρού μήκους διάδρομο και στην συνέχει ακολουθεί η σκάλα προς τον 20 όροφο. Η σκάλα αυτή (προς τον 2ο όροφο), καταλήγει όχι σε διάδρομο αλλά ακριβώς στην πόρτα του οροφοδιαμερισματος του 2ου ορόφου. Εάν ανεβείτε αυτά τα σκαλιά θα βρεθεί μπροστά στην είσοδο του οροφοδιαμερισματος και θα έχετε δεξιά και αριστερά σας τοίχο. Δεν υπάρχει διάδρομος. Δεν υπάρχει σκάλα που να οδηγεί στην ταράτσα.
Στην κοινόχρηστη ταράτσα (στην οποία - βάσει συμβολαίων - έχουν δικαίωμα υψουν όλοι οι ιδιοκτήτες μηδενός εξαιρουμένου) υπάρχει εγκατεστημένος ηλιακός θερμοσίφωνας της μητέρας μου εδω και 15 χρόνια.
Ο θερμοσίφωνας εγκαταστάθηκε την εποχή που ιδιοκτήτης του 2ου ορόφου ήταν ο αδελφός της μητέρας μου, ο οποίος και διευκόλυνε τους τεχνικούς στην τοποθέτηση του και εν συνεχεία στην συντήρησή του. Οι τεχνικοί με φορητές σκάλες ανέβαιναν στην ταράτσα από τις πίσω βεράντες. Με άλλα λόγια «πατούσαν» στην πίσω βεράντα του θείου για να ανέβουν στην ταράτσα.
Τα τελευταία χρόνια ιδιοκτήτης του 2ου ορόφου είναι άλλο πρόσωπο το οποίο δυστροπεί στο να επιτρέψει την πρόσβαση στην ταράτσα με χρήση φορητής σκάλας. Δεδομένου ότι οι σχέσεις των 2 ιδιοκτητών (1ου & 2ου ορόφου) δεν είναι καλές, έως σήμερα η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα γίνεται με την χρήση ειδικού γερανοφόρου οχήματος από τον δρόμο (πρόσοψη του κτιρίου).
Λόγω του τρόπου που έχει χτιστεί η πολυκατοικία (αν και απολύτως νόμιμα σύμφωνα με την πολεοδομία) αποκλείεται η πιθανότητα να δημιουργηθεί σε κανένα σημείο του κτιρίου μια μόνιμη κατασκευή (π.χ. σιδερένια σκάλα) που θα οδηγεί απευθείας στην ταράτσα. Ένα τέτοιο κατασκεύασμα θα μπορούσε να ήταν μόνο μια σκάλα ελικοειδής που θα αρχίζει από το δάπεδο της πίσω βεράντας της μητέρας μου και στο ύψος των 7 μέτρων (στην ίδια ευθεία με την ταράτσα) θα καταλήγει σε μια οριζόντια “γέφυρα” μήκους περίπου 5 μέτρων, η οποία θα περνά πάνω από την αντίστοιχη πίσω βεράντα του ιδιοκτήτη του 2ου. Ένα τερατούργημα σε σχήμα Γ όπου ο κάθετος άξονας θα είναι η ελικοειδής σκάλα και ο οριζόντιος θα είναι η “γέφυρα”. Εκτός από τις αντιρρήσεις της πολεοδομίας, θα ήταν πέρα από κάθε στοιχειώδη κανόνα ασφαλείας.
Ποιός πιστεύετε ότι είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να κινηθεί η μητέρα μου προκειμένου να επιτύχει την οριστική επίλυση του ζητήματος με τον δυστροπούντα γείτονα; Τυχόν αγωγή μέσω δικηγόρου δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία; Μπορούν να ζητηθούν τυχόν προσωρινά μέτρα;


Εικόνα

HaVai
Administrator
Δημοσιεύσεις: 879
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 16, 2005 3:22 am
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Re: Εξασφάλιση πρόσβασης σε ταράτσα

Δημοσίευση από HaVai »

haxen έγραψε:Δεν υπάρχει διάδρομος. Δεν υπάρχει σκάλα που να οδηγεί στην ταράτσα.
Με τον τρόπο αυτό που έχει κτιστεί η πολυκατοικία, που όπως λες είναι απολύτως νόμιμος με την Πολεοδομία, δεν μπορεί να θεωρηθεί η ταράτσα ως κοινόχρηστος χώρος γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτήν από όλους τους κατοίκους.
haxen έγραψε:Στην κοινόχρηστη ταράτσα (στην οποία - βάσει συμβολαίων - έχουν δικαίωμα υψουν όλοι οι ιδιοκτήτες μηδενός εξαιρουμένου) υπάρχει εγκατεστημένος ηλιακός θερμοσίφωνας της μητέρας μου εδω και 15 χρόνια.
Μου φαίνεται δύσκολο έως απίθανο να έχουν όλοι το δικαίωμα του υψούν όλοι οι ιδιοκτήτες. Δες το post "Κοινόχρηστες οι ταράτσες"
haxen έγραψε:Λόγω του τρόπου που έχει χτιστεί η πολυκατοικία (αν και απολύτως νόμιμα σύμφωνα με την πολεοδομία) αποκλείεται η πιθανότητα να δημιουργηθεί σε κανένα σημείο του κτιρίου μια μόνιμη κατασκευή (π.χ. σιδερένια σκάλα) που θα οδηγεί απευθείας στην ταράτσα. Ένα τέτοιο κατασκεύασμα θα μπορούσε να ήταν μόνο μια σκάλα ελικοειδής που θα αρχίζει από το δάπεδο της πίσω βεράντας της μητέρας μου και στο ύψος των 7 μέτρων (στην ίδια ευθεία με την ταράτσα) θα καταλήγει σε μια οριζόντια “γέφυρα” μήκους περίπου 5 μέτρων, η οποία θα περνά πάνω από την αντίστοιχη πίσω βεράντα του ιδιοκτήτη του 2ου. Ένα τερατούργημα σε σχήμα Γ όπου ο κάθετος άξονας θα είναι η ελικοειδής σκάλα και ο οριζόντιος θα είναι η “γέφυρα”. Εκτός από τις αντιρρήσεις της πολεοδομίας, θα ήταν πέρα από κάθε στοιχειώδη κανόνα ασφαλείας.
Έχεις σκεφτεί τη λύση του ανυψωτικού μηχανήματος;

Θα σε βοηθήσουν τα ακόλουθα θέματα:
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum.
forum | website | facebook | twitter | RSS

nomos
Δημοσιεύσεις: 538
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 9:51 pm
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nomos »

Οντως το θεμα ειναι ιδιαζων.

Ο HaVai εχει καλυψει το θεμα με τις αναφορες του στα αναφερομενα postes.

Η ταρατσα ειναι ταρατσα και ειναι κοινοχρηστη και κοινοκτητη.
Υπαρχει κατι διαφορετικο;
Κατι που να αναφερει οτι ανηκει η χρηση ή το κτισμα!! σε καποιον συγκεκριμενα;
Αν οχι, αυτο σημαινει πως αν ειχαμε μια ζημια πχ υγρασια ολοι θα ειχαν την ευθυνη και σε καμια περιπτωση δεν θα μπορουσε να απαγορευτει η προσβαση σε αυτη, ειτε με γερανο ειτε με φορητη σκαλα απο τον 2ο οροφο κλπ.
Αν η ταρατσα δεν ειναι κοινοχρηστη-που δεν το νομιζω-τοτε πως υπαρχει εκει ενας ηλιακος θερμοσιφωνας του 1ου οροφου;
Αν ειναι κοινοχρηστη θα πρεπει να εχουν συμφωνησει ολοι για την εγκατασταση του-πραγμα που πιστευω δεν αποδεικνυεται πουθενα,υστερα απο τοσα χρονια,καποιο χαρτι πχ που να το αναφερει-αλλα και για την υπαρξη του εως τωρα.
Νομιζω πως μπορειτε να δικαιωθειτε -αν πατε σε δικηγορο-ως προς την προσβαση σας στην κοινοχρηστη ταρατσα, αλλα οχι προς την υπαρξη ενος ηλιακου θερμοσιφωνα.
1. Γιατι πρεπει να συμφωνουν ολοι-και αυτο να ειναι γραπτο-.
2. Γιατι ο 2ος αντιλαμβανεται πως σε κατασταση κοινης αναγκης χρειαζεται η βεραντα του για να πατησει η σκαλα, αλλα οχι για να καλυψει την ιδιωτικη αναγκη του 1ου.
Ο 2ος μπορει να υσχυριστει οτι ο ηλιακος θερμοσιφωνας ειναι παρανομος και το οτι θελει ο 1ος ή ο οποιοσδηποτε να μπει στην βεραντα του, ειναι επισης παρανομο.
Δεν φταιει αυτος αν η πολυκατοικια ειναι ετσι φτιαγμενη εξ'αρχης.

haxen
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Ιουν 01, 2009 9:32 pm

Δημοσίευση από haxen »

Να ξεκαθαρίσω ορισμένα πραγματα

Ο ηλιακός θερμοσύφωνας της μητέρας μου εγκατασταθηκε στην ταράτσα πριν πολλά χρόνια (συγκεκριμενα το 1993), όταν ιδιοκτήτης του 2ου ήταν ο αδερφος της, ο οποίος αφενός δεν είχε πρόβλημα να "πατήσουν" οι τεχνικοί στην βεράντα του με φορητή σκάλα και αφετέρου οι τότε δύο ιδιοκτήτες (η μητέρα μου και ο αδερφος της) δεν έκριναν οτι για τέτοια ζητήματα θα πρέπει να γίνονται έγγραφες συμφωνίες, κανονισμοι κλπ.

Επομένως ο νέος ιδιοκτήτης του 2ου (αγόρασε το διαμερισμα το 2001) βρήκε μια κατάσταση συγκεκριμένη και παγιωμένη ήδη από 8ετίας για την οποία δεν εξέφρασε διαφωνίες... έως την στιγμή που χρειάστηκε να γινει το service του θερμοσίφωνα και αρνήθηκε την πρόσβαση.

Επίσης στην ίδια ταράτσα βρίσκεται ΚΑΙ ο ηλιακός θερμοσύφωνας που εξυπηρετεί το διαμέρισμα του 2ου τον οποίο είχε εγκαταστησει ο αδερφος της μητέρας μου επίσης το 1993. Αρα de facto η ταράτσα εξυπηρετεί ιδιωτικές ανάγκης 2 ιδιοκτητών κι επίσης ότι όσο παρανομη είναι η υπάρξη του θερμοσίφωνα της μητέρας μου, άλλο τόσο παράονομη είναι η υπάρξη του δικού του θερμοσύφωνα.

manxa
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 28, 2006 10:28 am

Δημοσίευση από manxa »

ειναι δυνατον να εχει παρει Πολεοδομικη αδεια αυτη η κατασκευη?

και εχει εγκριθει απο Πυροσβεστικη?
και σε περιπτωση πυρκαγιας τι γινεται? δεν μπορει ο κοσμος να ανεβει στη ταρατσα, επειδη δεν εχει προσβαση?

η προσβαση στη ταρατσα -εφοσον δεν ειναι ιδιοκτητη, που μαλλον δεν ειναι στη περιπτωση σου- θα επρεπε να ειναι απροσκοπτη σε ολους

εαν οχι ολες τις ωρες, τουλαχιστον σε περιπτωσεις εκτακτες (εκτακτης αναγκης, ή επισκευης/μονωσης της ταρατσας, ή επισκευης της κεραιας τηλεορασης, κτλ)
-εστω και εαν για να ανεβει κανεις χρειαζεται να μπει μεσα στο διαμερισμα του 2ου και να παει απο τις βεραντες του-

τι να πει κανεις...

nomos
Δημοσιεύσεις: 538
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 9:51 pm
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nomos »

Το αν επιτρεπονται οι ηλιακοι θερμοσιφωνες στην ταρατσα οσον αφορα την πολεοδομια δεν νομιζω πως υπαρχει προβλημα και δεν νομιζω οτι χρειαζεται καποια αδεια.
Το προβλημα ειναι διαφορετικο τωρα που ο 2ος εχει ηλιακο, πραγμα που δεν γνωριζα.
Το ερωτημα και παλι ομως ειναι το ιδιο:
Υπαρχει κατι διαφορετικο;
Κατι που να αναφερει οτι ανηκει η χρηση ή το κτισμα!! σε καποιον συγκεκριμενα;


Εγκύκλιος 3/2003 ΥΠΕΧΩΔΕ/Δ/νση O.Κ.Κ., με αρ. πρωτ. 1945/134/17-1-2003 και θέμα:
«Εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 17/1/2003
ΥΠOΥΡΓΕΙO ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Αρ. Πρωτ. 1945/134
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠOΛ/ΜΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ O.Κ.Κ. ΤΜΗΜΑ β’ ΠΡOΣ: Τους αποδέκτες Πολεοδομικών Εγκυκλίων
Ταχ. Δ/νση: Μεσογείων και Τρικάλων 36
Ταχ. Κώδικας: 11526
Πληροφορίες: Π. Μακρυγιάννη
Τηλέφωνο: 210-6929.903-5/225 - Fax: 210-6918.088
ΑΠOΦΑΣΗ

Θέμα: Εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων
Έχοντας υπόψη:


1. Τις διατάξεις της παρ. 6 του αρθ. 9 του ιδίου Νόμου, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 2831/2000.
2. Τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 44, 4, 16 και 28 του Ν. 1577/1985 «περί Γενικού Oικοδομικού Κανονισμού», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τον Ν. 2831/2000.
3. Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 22 του ιδίου Νόμου, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 2831/2000.
4. Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 2 της Απόφασης 3046/304/30-1/3-2-1989 (ΦΕΚ 59Δ) «Κτιριοδομικός Κανονισμός».

Αποφασίζουμε

1. Η εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων επιτρέπεται πάνω από το μέγιστο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό χωρίς την έκδοση οικοδομικής αδείας, διότι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες δεν αποτελούν οικοδομικό - δομικό έργο αλλά συμπλήρωση των εγκαταστάσεων του κτιρίου και εντάσσονται στο πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής, δεδομένου ότι είναι παθητικά ηλιακά συστήματα.
2. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση δεν αποτελείται από εγκεκριμένου τύπου ηλιακούς θερμοσίφωνες, επιβάλλεται η υποβολή τεχνικής έκθεσης και σχεδίου γενικής διάταξης εγκατάστασης, υπογεγραμμένο από τον επιβλέποντα μηχανικό και τα οποία αρχειοθετούνται στο φάκελο της οικοδομικής άδειας του έργου.
3. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση των ηλιακών πάνω σε απολήξεις κλιμακοστασίων και κατά παράβαση του άρθρου 4 του ΓOΚ ’85, σε παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτίρια.
4. Τα παραπάνω ισχύουν σε εντός σχεδίου περιοχές και όπου επιτρέπεται από τις ειδικές διατάξεις και όρους δόμησης της περιοχής.


O ΓΕΝΙΚOΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ. ΚΑΜΠΕΛΗΣ


Συμπλήρωση της υπ' αριθμ. 1945/134/17.1.2003 απόφασης
Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΧΩΔΕ «Εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων».
ΦΕΚ 917 Β΄ /19.5.2008Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 44, 4, 16 και 28, 9 παρ. 6 και 22 παρ. 1 του ν. 1577/1985 «Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τον ν.2831/2000.
2. Την υπ¶ αριθμ. Υ300/2007 (ΦΕΚ 2210/Β΄/14.11.2007) απόφαση με θέμα «Ανάθεση αρμοδιοτήτων του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στους Υφυπουργούς ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε».
3. Τις διατάξεις της παρ. 1 του αρθρ. 2 της υπ¶αριθμ.3046/304/30.1/3.2.1989 (ΦΕΚ 59 Δ΄) απόφασης «Κτιριοδομικός Κανονισμός».
4. Την αριθμ. 1945/134/17.1.2003 απόφαση Γεν. Γραμματέα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Εγκύκλιος 3/2003).
5. Την Οδηγία 2002/91/ΕΚ της Ε.Ε. για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.
6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Αρθρο 1

Συμπληρώνεται και τροποποιείται η υπ' αριθμ. 1945/134/17.1.2003 απόφαση Γεν. Γραμματέα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
ως εξής:
1. Η Εγκατάσταση Ηλιακών Θερμοσιφώνων και Φωτοβολταϊκών συστημάτων επιτρέπεται πάνω από το μέγιστο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό και για την εκτός σχεδίου περιοχή μέχρι του ύψους του 1.50 μ. πάνω από το επιτρεπόμενο μέγιστο ύψος, χωρίς την έκδοση οικοδομικής αδείας, διότι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες και τα Φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούν συμπληρωματικές εγκαταστάσεις του κτιρίου και εντάσσονται στο πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής, δεδομένου ότι είναι ενεργητικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και πρόκειται για εργασίες μικρής κλίμακας.

2. Η εγκατάσταση Ηλιακών Θερμοσιφώνων και Φωτοβολταϊκών συστημάτων επιτρέπεται και στους ακάλυπτους χώρους των οικοπέδων (στην εντός σχεδίου και στην εντός οικισμών χωρίς σχέδιο δόμησης) με την επιφύλαξη του αρθ. 23 της υπ¶ αριθμ. 3046/304/89 απόφασης (Κτιριοδομικός Κανονισμός) περί φύτευσης οικοπέδων.

3. Τα παραπάνω ενεργειακά συστήματα θα συμπεριληφθούν στην ενεργειακή μελέτη των κτιρίων όταν αυτή γίνει υποχρεωτική σύμφωνα με την οδηγία 2002/91/ΕΚ.

4. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση των ηλιακών και Φωτοβολταϊκών συστημάτων πάνω σε απολήξεις κλιμακοστασίων και κατά παράβαση του αρθρ. 4 του Γ.Ο.Κ. του 85 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτίρια εκτός και εάν προβλέπονται από τα διατάγματα προστασίας των οικισμών ή επιτρέπονται από τους ειδικούς όρους δόμησης του διατηρητέου κτιρίου που εκδίδονται με Υπουργική απόφαση (ειδική ρύθμιση) και μετά από έγκριση της ΕΠΑΕ.».

5. Όλα τα παραπάνω ισχύουν σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές και εφόσον δεν αντίκεινται σε τυχόν ισχύουσες διατάξεις των περιοχών αυτών.

Αρθρο 2

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσής της.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Αθήνα, 8 Απριλίου 2008
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

manxa
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 28, 2006 10:28 am

Δημοσίευση από manxa »

μα το ερωτημα δεν ηταν εαν η Πολεοδομια επιτρεπει την εγκατασταση ηλιακων
φυσικα και την επιτρεπει (βασει των κανονισμων, 'ιδεατο στερο', κτλ)

το βασικο ερωτημα ειναι ΠΩΣ η Πολεοδομια δινει αδεια σε μια τετοια κατασκευη, χωρις να υφισταται εξοδος διαφυγης των ενοικων του 1ου προς τη ταρατσα

σε οποιαδηποτε διπλοκατοικια, το κλιμακοστασιο δεν 'τελειωνει' μπροστα στην εισοδο του διαμερισματος του 2ου, 3ου, κτλ!!!

ΠΡΕΠΕΙ να καταληγει σε δωμα (δηλ. σε εξοδο διαφυγης, προσβασιμη απο ολους, οπως οριζει η Πυροσβεστικη)

και εαν δεν υπαρχει κλιμακοστασιο εντος του κτιριου, θα πρεπει να υπαρχει εξωτερικα (π.χ. στριφτη σιδερενια σκαλα), ετσι ωστε να μπορει ο ενοικος του πρωτου να 'διαφυγει' προς τα επανω, χωρις να χρειαζεται να περασει μεσα απο το διαμερισμα του 2ου!!!)

ετσι και πιασει φωτια το ισογειο ή ο οποιοσδηποτε κατω απο αυτον χωρος, τι θα κανει ο ενοικος? θα πηδαει απο το παραθυρο του 1ου, επειδη δεν μπορει να παει στη ταρατσα γιατι λειπει ο ενοικος του 2ου?

Αθανατη Ελλαδα!

nomos
Δημοσιεύσεις: 538
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 9:51 pm
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nomos »

Πολυ σωστα αυτα που λες manxa ετσι ειναι.
Ετσι λοιπον προκυπτουν πολλα προβληματα, με αφορμη τον ηλιακο θερμοσιφωνα του 1ου.
1. Επιτρεπονται οι ηλιακοι αν δεν εχουν συμφωνησει ολοι;
2.Επιτρεπεται να μην υπαρχει εξοδος προς την ταρατσα;
3.Επιτρεπεται να χρησιμοποιειται η βεραντα του 2ου για την προσβαση στην ταρατσα;
Ετσι, αν δεν υπαρξει υποχωρηση με την συγκαταβαση του 2ου, και θελετε απαραιτητα ηλιακο, μπορει να μπειτε και σε αλλες διαδικασιες, οπου μπορει να μην συμφερει κανεναν σας.
Ισως η πολεοδομια σας απαιτησει δημιουργια κλιμακας, ισως σας απαγορευσει τους ηλιακους, ισως νεα σχεδια, ισως επανελεγχο της αδειας, ισως προστιμο.
Ειναι θεμα της πολεοδομιας και εκει ειναι λιγο παραξενα τα πραγματα.
Ξεκινηστε με απλο ερωτημα στην πολεοδομια:
Επιτρεπεται ενα κτισμα δυο οροφων της ταδε χρονολογιας να μην εχει προσβαση στην ταρατσα απο το κλιμακοστασιο;
Απο την απαντηση κρινονται πολλα...

Απάντηση

Επιστροφή στο “O Διαχειριστής και τα καθήκοντα του”