χιλιοστά διαμερισμάτων

Καθήκοντα διαχείρισης, Συνελεύσεις, Αποθεματικό, Κανονισμός Πολυκατοικίας
Απάντηση
vera
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τετ Φεβ 27, 2008 10:30 am

χιλιοστά διαμερισμάτων

Δημοσίευση από vera »

Παρατήρησα στην κατάσταση των κοινοχρήστων ότι τα συνολικά χιλιοστά που αντιστοιχούν σε όλα τα διαμερίσματα φτάνουν τα 994 χιλιοστά. Δεν θα έπρεπε να είναι 1000 χιλιοστά στο σύνολο όλα τα διαμερίσματα; Πήρα το καταστατικό της πολυκατοικίας και το μελέτησα και είδα ότι σε 3 διαμερίσματα υπολογίζονται στα κοινοχρηστα λιγότερα χιλιοστά από οτι τους αντιστοιχούν σύμφωνα με το καταστατικό. Αυτό δεν πρέπει οποσδήποτε να αλλαχτεί; Χρειάζεται να γίνει συνέλευση ή είναι νόμιμο να το αλλάξουμε χωρίς να συμφωνήσουν όλοι;

ΠΕΤΡΟΣ Κ.
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: Τρί Ιαν 15, 2008 11:32 am

Δημοσίευση από ΠΕΤΡΟΣ Κ. »

θα πρέπει να γίνει συνέλευση για να γνωστοποιηθεί το θέμα, για να μην θεωρηθεί οτι έγινα κάτι ερήμην τους.
Προφανώς πρέπει να διορθωθεί. Μάλλον λάθος εισαγωή από το γραφείο έκδοσης κοινοχρήστων

stavi
Δημοσιεύσεις: 202
Εγγραφή: Τρί Ιαν 13, 2009 11:10 pm

Δημοσίευση από stavi »

Εκτός και αν υπάρχουν απούλητα διαμερίσματα ή αποθήκες που ανήκουν στον κατασκευαστή και δεν συμμετέχει στις δαπάνες.΄Οπως συμβαίνει σε μας τα συνολικά κοινόχρηστα είναι 990,26 γιατι δύο αποθήκες είναι ακόμα ιδιοκτησία του μηχανικού και το καταστατικό της πολυκατοικίας καλύπτη την εκδοχή για την καταβολή δαπανών.

Υ.Γ. Τα χιλιοστά των διαμερισμάτων δεν τα γράφει ο κανονισμός αλλά η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτήσιας που πρέπει να έχει ο διαχειριστής σου. Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω τότε η γνώμη του Πέτρου είναι η ποιό αληθοφανής.

vera
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τετ Φεβ 27, 2008 10:30 am

Δημοσίευση από vera »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ξανακοιτάξω για τις αποθήκες (γιατί απούλητα διαμερίσματα δεν υπάρχουν).

GeorgeM
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Παρ Ιαν 16, 2009 12:05 pm
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από GeorgeM »

Καλημέρα σε όλους,

Στη δική μου πολυκατοικία που πρόσφατα ανέλαβα διαχειριστής παρατήρησα ότι το σύνολο των χιλιοστών που υπάρχουν για τό διαχωρισμό της δαπάνης των γενικών εξόδων είναι 919,4 χιλιοστά.
Μετά από έλεγχο της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας διαπίστωσα ότι τα υπόλοιπα χιλιοστά (80,6) αντιστοιχούν σε αποθήκες και κλειστά γκαράζ που ανήκουν σε διαμερίσματα που κατοικούνται. Είναι σαφές γραμένο μέσα ότι αυτά τα χιλιοστά αντιστοιχούν σε γενικά έξοδα.

Ερώτηση 1η Πρέπει να προχωρήσω σε αλλαγή των χιλιοστών, που δίνω στην εταιρεία έκδοσης, που αντιστοιχούν σε κάθε διαμέρισμα προσθέτοντας τα επιπλέον βάση της Σ.Ο.Ι??
Ερώτηση 2η Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα δίνοντας τα νέα νούμερα ή θα πρέπει να καλέσω συνέλευση? Τι γίνεται με τα κοινόχρηστα που έχουν καταβληθεί τόσα χρόνια??
ΥΣ. Προηγούμενος διαχειριστής από την πρώτη μέρα ήταν ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας.Με ένα πρόχειρο υπολογισμό ευνοούμενος αυτής της κατάστασης ήταν ο ίδιος.
Ευχαριστώ

stavi
Δημοσιεύσεις: 202
Εγγραφή: Τρί Ιαν 13, 2009 11:10 pm

Δημοσίευση από stavi »

Καλημέρα

Θα ενημερώσεις τους ιδιοκτήτες που τους αφορά.Θα προσθέσεις τα χιλιοστά που αναλογούν στο κάθε διαμέρισμα βάση την σύσταση.
Μπορεί να υπάρχει και πίνακας κατανομής ποσοστόν συνιδιοκτησίας,αλλά πάνω απ'όλα είναι η σύσταση γιατί είναι συμβολαιογραφική πράξη.
Ευνοούμενος δεν ήταν ο διαχειριστής αλλά οι ιδιοκτήτες των αποθηκών και γκαράζ που δεν συμετείχαν στις δαπάνες με τα χιλιοστά που έλειπαν.

GeorgeM
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Παρ Ιαν 16, 2009 12:05 pm
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από GeorgeM »

Ευχαριστώ για την απάντηση.

kiteman
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Παρ Μαρ 24, 2006 11:12 am

Δημοσίευση από kiteman »

Καλημέρα,
στον διαμερισμό για την πληρωμή τον κοινοχρηστων μετρούν και οι ακάλυπτοι χοροί σε χιλιοστά που ανήκουν σε ένα διαμέρισμα?

Ευχαριστώ

nomos
Δημοσιεύσεις: 538
Εγγραφή: Δευ Μάιος 05, 2008 9:51 pm
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nomos »

Αν ο ακαλυπτος χωρος ανηκει στο διαμερισμα συμβολαιογραφικα και βαση του πινακα χιλιοστων στην πολυκατοικια, αυτονοητο δεν ειναι να συμμετεχει;

Απάντηση

Επιστροφή στο “O Διαχειριστής και τα καθήκοντα του”