Οκτ 29

Που μπορώ να πληρώσω το λογαριασμό της ΔΕΗ;

Kατηγορία : Ηλεκτρολογικά | Συγγραφέας : HaVai


Τα σημεία εξόφλησης των λογαριασμών μέχρι την λήξη προθεσμίας τους αναφέρονται στο πίσω μέρος του λογαριασμού ήτοι:

  • στα ταμεία της ΔΕΗ,
  • στα ταχυδρομικά γραφεία,
  • στους αγροτικούς διανομείς των ΕΛΤΑ,
  • στα υποκαταστήματα συμβεβλημένων τραπεζών,
  • στα ΑΤΜ’s τραπεζών όλο το εικοσιτετράωρο,
  • αυτόματα μέσω του Α.Π.ΛΟ. (με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού ύστερα από σχετική εντολή),
  • στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα, (φαρμακεία, ΠΡΟΠΟ, supermarket ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ΑΒ Βασιλόπουλος, κλπ)

Όσον αφορά στον τελευταίο τρόπο πληρωμής καλό είναι να λάβουμε υπόψη τις παρατηρήσεις του HACKADAY, ο οποίος πληροφορήθηκε ότι η ΔΕΗ δίνει σε ορισμένα μαγαζιά και πρακτορεία ΠΡΟΠΟ τη σφραγίδα της για να εισπράτουν από τους καταναλωτές τα χρήματα για τους λογαριασμούς των τελευταίων. Ως εδώ καλά. Αυτό βολεύει και τους πολίτες γιατί γλιτώνουν τις ουρές. ΑΛΛΑ… αν ο πράκτορας ή ο μαγαζάτορας δεν καταβάλλει το ποσό στη ΔΕΗ. τότε η τελευταία ζητάει τα λεφτά από τον καταναλωτή άσχετα αν ο τελευταίος πλήρωσε και έχει απόδειξη. Ο εκτεθειμένος είναι ο πολίτης. Με λίγα λόγια η ΔΕΗ. δίνει το δικαίωμα σε ορισμένους να μας κλέψουνε και δεν της καίγεται καρφάκι. Γιατί τότε δίνει τη σφραγίδα; Για να ταλαιπωρούνται οι πολίτες; Με λίγα λόγια ο κάθε ανυποψίαστος πολίτης μπορεί να πέσει θύμα κάποιου «καλοθελητή».

Photobucket

Να έχετε υπόψη επίσης ότι στην περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής του λογαριασμού της ΔΕΗ, υπάρχει χρέωση τόκων υπηρημερίας στον επόμενο λογαριασμό (είναι άγνωστο το επιτόκιο και ο τρόπος υπολογισμού αυτών), όπως αναφέρει ο djmouzz.

Σημειώστε επίσης ότι εάν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής, τότε η εξόφληση γίνεται μόνο στα γραφεία της ΔΕΗ.

Μοιράσου το με: buzzcullbobitdigmedeliciousgooglefacebooktwitter

Σχετικά Άρθρα

Tags: , , , , ,

  1. 4 Responses to “Που μπορώ να πληρώσω το λογαριασμό της ΔΕΗ;”

  2. By djmouzz on Οκτ 29, 2008 | Reply

    Ένας καλός τρόπος πληρωμής της ΔΕΗ είναι και μέσω χρεωστικής κάρτας.

    Προτίνω της Τράπεζας Κύπρου γιατί δεν έχει καμία κρυφή χρέωση. Μπαίνεις στο site της Κύπρου (web banking) και επιλέγεις πληρωμή ΔΕΚΟ. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει πάγια εντολή. Πληρώνεις όποιο λογαριασμό θέλεις.

    Αποφεύγεις τις ουρές και εκτυπώνεις αν θέλεις και την απόδειξη πληρωμής.

    Τη συγκεκριμένη διαδικασία την έχω πραγματοποιήσει απροβλημάτιστα αρκετές φορές.


  3. By γιαννης on Μάι 19, 2009 | Reply

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ & ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΑΤΜ????


  4. By HaVai on Μάι 19, 2009 | Reply

    Με ιδιαίτερα απλό τρόπο μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ στα ΑΤΜ της τράπεζας, οι κάτοχοι χρεωστικών καρτών και καρτών αναλήψεως. Αφού εισάγουν την κάρτα και επιλέξουν την αντίστοιχη συναλλαγή, τα μόνα στοιχεία που τούς ζητούνται είναι, ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αναγράφεται σε προφανές σημείο στο έντυπο του λογαριασμού της ΔΕΗ και το ποσό πληρωμής (ποσό οφειλής προς τη ΔΕΗ). Στη συνέχεια πραγματοποιείται η χρέωση του λογαριασμού του πελάτη με το ποσό πληρωμής στη ΔΕΗ πλέον προμήθειας ανάλογα την τράπεζα.


  5. By ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΠΑΝΟΥ on Νοε 20, 2009 | Reply

    ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ … ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΓΙΑΓΙΑ
    ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΛΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΕΘΝΙΚΗ , ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙ
    ΑΠΟ ΤΟ WWW ΚΛΠ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
    ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ Ν Α ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΕΡΟΣ…
    ΠΗΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΦΟΥ ΕΨΑΞΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ
    Η ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ Η ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ Η …ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΛΕΕΙ
    ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ….
    ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ


Γράψε το σχόλιο σου