Πετρέλαιο θέρμανσης

Συμφωνία για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Κανονικά θα αρχίσει από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, μετά τη συμφωνία βενζινοπωλών και υπουργείου Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, μετά τη διαβεβαίωση του υπουργείου ότι εντός δύο ημερών θα τους επιστραφεί η διαφορά, οι βενζινοπώλες δέχθηκαν να συνεχίσουν να προκαταβάλλουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) έως το τέλος του έτους.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, τόνισε ότι όχι μόνο δεν καταργείται το σύστημα «Ήφαιστος» αλλά θωρακίζεται σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της λαθρεμπορίας στα καύσιμα.

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που οι βενζινοπώλες καθυστερούν να υποβάλλουν στοιχεία στο σύστημα, θα τους αφαιρείται η άδεια προμήθειας πετρελαίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται από 67 – 72 λεπτά το λίτρο στα αστικά κέντρα και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας αυξημένο κατά 30%, σε σχέση με πέρυσι.

Πάνω από 75 λεπτά το λίτρο θα πωλείται στην Κρήτη, καθώς όπως υποστηρίζουν οι βενζινοπώλες, οι εταιρείες δε δίνουν τις εκπτώσεις που δίνουν σε άλλες περιοχές της χώρας.

[Πηγή]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

2 Σχόλια σε “Συμφωνία για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης”

  1. ασχετο:μηπως να μην παμε να πληρωσουμε την ΔΕΗ?….ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ????..Ετσι κανουν και στα αλλα κρατη??

    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: giorgis hatzikos | 25 Οκτωβρίου 2010, 10:38

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] […]

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αρέσει σε %d bloggers: