Περιβάλλον

Αττικό πράσινο

Η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς δημιούργησε μια ιστοσελίδα που αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου στην περιοχή του λεκανοπεδίου και η οποία ονομάζεται “Αττικό Πράσινο“. Η ιστοσελίδα αυτή σε πρώτη φάση έχει καταγράψει τους χώρους της Αττικής που μπορεί κανείς να επισκεφτεί προκειμένου να κάνει τον περίπατο του, να αθληθεί, να δει τον πολιτισμό ή απλά να διασκεδάσει.

Εκτός από τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε χώρο η καταγραφή αυτή περιλαμβάνει και φωτογραφίες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πάρκων υπερτοπικής σημασίας (Πεδίον του Άρεως, Εθνικός Κήπος, Αττικό Άλσος κ.α.) υπάρχει η δυνατότητα εικονικής περιήγησης. Επίσης, εκτός από την καταγραφή των ήδη υπαρχόντων χώρων πρασίνου έχει ως σκοπό και την καταγραφή νέων χώρων, οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν πάρκα ή γενικότερα πυρήνες αστικού πρασίνου. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει χώρους οι οποίοι είναι υπό διεκδίκηση από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ή από κινήσεις πολιτών. Το κράτος όμως δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν αποδίδει.

Η ιστοσελίδα αυτή περιέχει και φόρουμ το οποίο έχει φτιαχτεί για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να δώσει πληροφορίες και να σχολιάσει διάφορους χώρους πρασίνου που μπορεί ακόμα και να διεκδικούνται. Η συμμετοχή του κόσμου και η άποψή του για τους συγκεκριμένους χώρους βοηθά την ιστοσελίδα να είναι ενημερωμένη για όλα τα ζητήματα που σας απασχολούν. Και όπως λένε οι δημιουργοί της ιστοσελίδας: “Στόχος είναι ο διαρκής εμπλουτισμός της ιστοσελίδας με πληροφορίες αλλά κυρίως με το διάλογο μεταξύ πολιτών και υπεύθυνων φορέων για το αστικό πράσινο που έχουμε ανάγκη. Η συμμετοχή σας δεν είναι μόνο επιθυμητή. Είναι αναγκαία.”

[Πηγή]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] το “Αττικό Πράσινο“, την ιστοσελίδα στην οποία καταγράφονται οι χώροι […]

  2. […] τελευταίες δύο δεκαετίες». Επιπλέον, στην Αθήνα το «αστικό πράσινο» καταλαμβάνει μόνο το 2,5% του χώρου, με αποτέλεσμα, […]

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αρέσει σε %d bloggers: